125
Μειώνονται δραστικά οι πάσης φύσεως μετακλητοί που κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους του Μαξίμου και των υπουργείων | primeminister.gr

Τέλος και στο «πάρτι» με τους μετακλητούς – οι εντολές Μητσοτάκη στους υπουργούς

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2019, 11:09
Μειώνονται δραστικά οι πάσης φύσεως μετακλητοί που κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους του Μαξίμου και των υπουργείων
|primeminister.gr

Τέλος και στο «πάρτι» με τους μετακλητούς – οι εντολές Μητσοτάκη στους υπουργούς

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2019, 11:09

«Ψαλίδι» στον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων, αλλά και στο συνολικό στο δημοσιονομικό κόστος των δαπανών στα υπουργεία, βάζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας τέλος σε μία μακρά περίοδο αναξιοκρατικών διορισμών ημετέρων στο Δημόσιο από τα κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο σχεδιασμός, όπως υπηρετείται και από το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για τη δομή και λειτουργία της κυβέρνησης και το επιτελικό κράτος, το οποίο επιμελείται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, προβλέπει ότι κάθε υπουργός θα δικαιούται μέχρι εννέα μετακλητούς υπαλλήλους και δύο δημοσιογράφους.

Αντίστοιχα, κάθε υφυπουργός θα δικαιούται έξι μετακλητούς υπαλλήλους (χωρίς δημοσιογράφους, οι οποίοι, εάν κριθούν αναγκαίοι, μπορούν να καλύψουν μία από τις έξι θέσεις).

Μικρό αριθμό μετακλητών, έως πέντε, θα έχουν και όσοι γενικοί γραμματείςκρίνεται απαραίτητο να συνεπικουρηθούν από μετακλητούς και ειδικούς συμβούλους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...