357
Παλιά γαλλικά σταθερά τηλέφωνα προς πώληση σε παζάρι | Shutterstock

Τέλος η σταθερή τηλεφωνία στη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2018, 13:35
Παλιά γαλλικά σταθερά τηλέφωνα προς πώληση σε παζάρι
|Shutterstock

Τέλος η σταθερή τηλεφωνία στη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2018, 13:35

Πλησιάζει το τέλος των σταθερών τηλεφώνων στη Γαλλία, καθώς αρχής γενομένης από τις 15 Νοεμβρίου, η εταιρία Orange θα σταματήσει να δέχεται συνδρομές για το τηλεφωνικό δίκτυο PSTN, δηλαδή τις παραδοσιακές, «σταθερές» τηλεφωνικές γραμμές.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής τηλεπικοινωνιών που πλέον ανήκει στον 20ο αιώνα, μιας εποχής που έχει φύγει ανεπιστρεπτί μαζί με τους τηλεφωνικούς θαλάμους ή τα τηλέφωνα με τις τηλεκάρτες.

Οπως σημειώνει και η Parisien, «οι περίφημες πρίζες με το γράμμα “Τ” που κοσμούν τους τοίχους όλων των γαλλικών σπιτιών δεν θα εξυπηρετούν πλέον κανένα σκοπό».

Ωστόσο, οι σταθερές γραμμές των 9,4 εκατομμυρίων γαλλικών νοικοκυριών που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν σταθερό τηλέφωνο, μέσω του δικτύου χαλκού και όχι των οπτικών ινών, δεν θα κοπούν απότομα , καθώς η μετάβαση από τις παλαιές στις νέες τεχνολογίες θα είναι σταδιακή και θα διαρκέσει για αρκετά χρόνια.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι νέοι πελάτες της Orange ή αυτοί που θα μετακινηθούν σε άλλο πάροχο, δεν θα συνδέονται πλέον με το τηλεφωνικό δίκτυο (RTC), ήτοι τις παραδοσιακές τηλεφωνικές γραμμές, αν και θα μπορούν να συνεχίσουν να καλούν μέσω σταθερής γραμμής, αλλά μέσω του δικτύου οπτικών ινών -ως εκ τούτου, θα πρέπει να γίνουν συνδρομητές της εταιρίας για να αποκτήσουν δικαιώματα πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Στη συνέχεια, και μεταξύ 2023 και 2028, το δίκτυο θα κοπεί σταδιακά, δήμο ανά δήμο.

Το αρμόδιο υπουργείο με την σειρά του διασφαλίζει ότι η τηλεφωνική λειτουργία θα συνεχιστεί απρόσκοπτα. “Το κράτος είναι ο εγγυητής αυτής της υπηρεσίας, έτσι ώστε κάθε Γάλλος να έχει πρόσβαση σε μια ποιοτική τηλεφωνική υπηρεσία σε λογική τιμή”, είπε η αρμόδια υπουργός Ντελφίν Ζενί-Στεφάν μιλώντας στην Parisien.

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο μια πιλοτική δοκιμή της Orange σε 14 δήμους της Βρετάνης, όπου τα νοικοκυριά της περιοχής δοκίμασαν πρώτα πώς είναι να ζουν καθημερινά δίχως σταθερό τηλέφωνο. Η δοκιμή ήταν επιτυχής.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η εταιρία, η όλη επιχείρηση αλλαγής μπορεί να αποδειχτεί λίγο πιο περίπλοκη για τους επαγγελματίες καθώς ένα μεγάλο μέρος των τερματικών για τις πληρωμές με κάρτα εξακολουθεί να λειτουργεί μέσω του παλαιού κι απαρχαιωμένου τηλεφωνικού δικτύου. Οπότε όλο αυτό το σύστημα πρέπει επειγόντως να επανασχεδιαστεί, όπως αντίστοιχα κι άλλες λειτουργίες συνδεδεμένες με σταθερές γραμμές, λόγου χάρη τα μηχανήματα που στέλνουν fax.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...