214
Προς το παρόν οι μπάρες θα μείνουν ανοιχτές | Alexandros Michaildis / SOOC

Τέλος Φεβρουαρίου κλείνουν οι μπάρες στο Μετρό

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2018, 13:24
Προς το παρόν οι μπάρες θα μείνουν ανοιχτές
|Alexandros Michaildis / SOOC

Τέλος Φεβρουαρίου κλείνουν οι μπάρες στο Μετρό

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2018, 13:24

Η δοκιμαστική λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο Μετρό θα ολοκληρωθεί προς το τέλος Φεβρουαρίου και θα κλείσουν οι πόρτες στα τερματικά μηχανήματα ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Χρηστός Σπίρτζης.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ είπε ακόμη, ότι πέραν της προσαρμογής του κοινού στο νέο σύστημα έπρεπε να ολοκληρωθεί και η διαδικασία για εκείνους που πληρώνουν μισό εισιτήριο, η οποία υπολογίζεται για τις 15 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Σπίρτζης είπε ότι δεν έχουν μειωθεί τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών κατά την παρατεταμένη δοκιμαστική λειτουργία, αντιθέτως έχουν πωληθεί πάνω από 400 χιλιάδες προσωποποιημένες κάρτες που εκδίδονται πλέον και μέσω ίντερνετ, ενώ οι παλαιές χάρτινες κάρτες δεν ξεπερνούσαν τις 250 χιλιάδες κάθε μηνά.

Επιπλέον, ο υπουργός ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν υπάρχει θέμα τοποθέτησης διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Αγιο Στέφανο και ανακοίνωσε ότι εντός του πρώτου τριμήνου του έτους θα γίνει ο διαγωνισμός για το νέο ηλεκτρονικό δορυφορικό σύστημα πληρωμής διοδίων στους αυτοκινητόδρομους.

Το νέο σύστημα όπως είπε θα εφαρμοστεί σε κάποιους από τους αυτοκινητόδρομους μέχρι το τέλος του 2018.

Τέλος, για το έργο της ζεύξης Περάματος -Σαλαμίνας ο κ. Σπίρτζης υπολόγισε ότι θα χρειαστούν περίπου δυο μήνες, ώστε να αποφανθεί το ΣτΕ επί των προσφύγων στο διαγωνισμό ώστε να ανακηρυχθεί ανάδοχος και να ξεκινήσει το έργο. Επίσης, είπε ότι πολύ σύντομα θα γίνει ένας διαγωνισμός «σκούπα» για το έργο της Παραϊόνιας οδού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News