351
Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο ντι Κάπριο σε σκηνή από την ταινία «Once upon a time in Hollywood» | Columbia Pictures

Τελικά και η ταινία του Ταραντίνο στο διαγωνιστικό των Καννών

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 14:07
Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο ντι Κάπριο σε σκηνή από την ταινία «Once upon a time in Hollywood»
|Columbia Pictures

Τελικά και η ταινία του Ταραντίνο στο διαγωνιστικό των Καννών

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 14:07

Το κόκκινο χαλί των Καννών γίνεται όλο και πιο εντυπωσιακό, αφού σε αυτό πρόκειται να πατήσουν και οι σούπερ σταρ Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο ντι Κάπριο. Υστερα από εβδομάδες αγωνίας και αβεβαιότητας, ο Koυέντιν Ταραντίνο τελικά πρόλαβε, έστω στην εκπνοή του χρόνου, να ολοκληρώσει την πολυαναμενόμενη ταινία του «Once Upon a Time in Hollywood» (Κάποτε στο Χόλιγουντ», που θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο 72ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, Πιερ Λεσκίρ και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τιερί Φρεμό, ανακοινώθηκαν οι ταινίες που θα διεκδικήσουν εφέτος τον Χρυσό Φοίνικα. Ελειπε όμως μία, πολύ σημαντική από τη λίστα.

Το «Once Upon a Time in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο απουσίαζε καθώς δεν ήταν ακόμα έτοιμο, με τον διάσημο σκηνοθέτη να παλεύει να το ολοκληρώσει στο μοντάζ. Οπως είχαν σχολιάσει τότε πολλά ξένα δημοσιεύματα, ο Ταραντίνο έπρεπε να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες και να δουλέψει υπερωρίες. Και φαίνεται πως το έκανε!

Μία επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ Καννών λοιπόν, το προσθέτει στις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος.

H ένατη ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, του σκηνοθέτη που ξέρει να ξαφνιάζει ευχάριστα το φανατικό κοινό του, καταπιάνεται με το καλοκαίρι του 1969 στο Λος Αντζελες: ένα καλοκαίρι ήδη μυθικό, εκείνο όπου η διεστραμμένη «οικογένεια» δολοφόνων του Τσαρλς Μάνσον σκότωσε άγρια πέντε ανθρώπους, ανάμεσά τους και την έγκυο Σάρον Τέιτ, πανέμορφη νέα ηθοποιό και σύζυγο του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι.

Ο σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο με τον Μπραντ Πιτ στα γυρίσματα της ταινίας

Η ταινία ασχολείται λοιπόν με εκείνη την περίοδο, που άλλαξε μια για πάντα τους μηχανισμούς του Χόλιγουντ, καθώς από την φαντεζί ανεμελιά πέρασε στον τρόμο και την οπλοκατοχή. Ολα αυτά, θα τα δούμε μέσα από την οπτική πλευρά δύο ηθοποιών που προσπαθούν να πετύχουν εκείνη την εποχή και τους υποδύονται ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και ο Μπραντ Πιτ.

Το εντυπωσιακό συμπληρώνουν ο Αλ Πατσίνο και η Μάργκοτ Ρόμπι στον ρόλο της αδικοχαμένης Σάρον Τέιτ, ενώ δεν θα λείψουν και παλιοί γνώριμοι του Ταραντίνο, όπως ο Τιμ Ροθ και ο Κερτ Ράσελ.

Αυτά και άλλα πολλά θα συμβούν στις Κάννες από τις 14 ως τις 25 Μαΐου 2019.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...