184
Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ήταν σαφής στις απαντήσεις της μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων |

Τελικά φοράμε ή δεν φοράμε μάσκα; Η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου απαντά

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2020, 17:55
Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ήταν σαφής στις απαντήσεις της μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
|

Τελικά φοράμε ή δεν φοράμε μάσκα; Η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου απαντά

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2020, 17:55

Τη σύγχυση που επικρατεί επί του διαρκώς επαναλαμβανόμενου ερωτήματος των ημερών «φοράμε ή δεν φοράμε μάσκα», επιχειρεί να απαντήσει με όσο πιο κατηγορηματικό τρόπο μπορεί η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

«Δεν φοράμε μάσκα όταν είμαστε σε εξωτερικό χώρο. Αυτό είναι κάθετο και δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοράμε μάσκα όταν είμαστε έξω και μακριά από οποιονδήποτε. Ποιόν θα προφυλάξουμε, τον εαυτό μας από τον αέρα;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά η κυρία Κοτανίδου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Οταν, όμως, «είμαστε σε εσωτερικό χώρο με κόσμο και δεν έχουμε την δυνατότητα να κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας, τότε ναι, φοράμε απλή χειρουργική μάσκα», απαντά ερωτηθείσα αν πρέπει να φοράμε μάσκα στο φαρμακείο, το σούπερ μάρκετ ή/και την εργασία μας.

Αν τώρα δεν έχουμε απλή χειρουργική μάσκα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλό μαντήλι, ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η καθηγήτρια Πνευμολογίας, αν κάποιος είναι άρρωστος, το μαντήλι κρατάει υγρασία και μπορεί να διατηρήσει ενδεχομένως τον ιό για εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Και σε αυτή την περίπτωση πάντως, διευκρινίζει, «αν πλύνουμε το μαντήλι σε υψηλή θερμοκρασία και το σιδερώσουμε, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...