257
Ισως οδηγηθούμε σε επίταξη κλινών ΜΕΘ | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τελεσίγραφο στους κλινικάρχες της Θεσσαλονίκης: Δώστε τώρα 200 κλίνες

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 21:12
Ισως οδηγηθούμε σε επίταξη κλινών ΜΕΘ
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τελεσίγραφο στους κλινικάρχες της Θεσσαλονίκης: Δώστε τώρα 200 κλίνες

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 21:12

Ασφυξία στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει η μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, με το υπουργείο Υγείας να αναζητά επείγουσες λύσεις για τη νοσηλεία των ασθενών.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης, το υπουργείο Υγείας απέστειλε «τελεσίγραφο» στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να δώσουν άμεσα 200 κλίνες για COVID-19, αλλιώς θα προχωρήσει σε επίταξη.

Σε έγγραφο του ο Γενικός Γραμματέας ζητάει άμεσα 200 κλίνες για περιστατικά COVID-19 από τις ιδιωτικές κλινικές, αλλιώς θα πάει στο αναγκαστικό μέτρο της καθολικής επίταξης.

Όπως αναφέρει το έγγραφο του υπουργείου, το τελεσίγραφο έληξε σήμερα το βράδυ στις 21.00 μ.μ.

Ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ, Γρηγόριος Σαραφιανός, μιλώντας στο protothema.gr, είπε ότι η απάντηση που έδωσαν οι κλινικάρχες στο υπουργείο ήταν αρνητική.

«Δεν μπορούμε να νοσηλεύουμε ταυτόχρονα ασθενείς με κορονοϊό και χωρίς κορονοϊό, διότι θα υπάρξει μετάδοση του ιού σε αυτούς που δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους τότε θα έχουμε και αστικές και ποινικές ευθύνες» σημείωσε. Θα είναι εγκληματικό, είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι κάθε ημέρα οι ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης παίρνουν περιστατικά non covid από τα νοσοκομεία της πόλης.

Δείτε το έγγραφο

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε οριακό σημείο και αυτό αποτυπώνεται και στους αριθμούς των ΜΕΘ που είναι κατειλημμένες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πλήρεις είναι οι ΜΕΘ Covid-19 σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ζητηθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να συνδράμει και να έχει διαθέσιμη αμαξοστοιχία στη Θεσσαλονίκη ώστε να μεταφερθούν με ένα δρομολόγιο περισσότεροι ασθενείς με Covid-19 σε νοσοκομεία της Αττικής.

Η αμαξοστοιχία έχει ήδη φθάσει στη Θεσσαλονίκη και διαθέτει έξι βαγόνια πούλμαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...