282
Ο Ερντογάν αποθεώνεται από στελέχη του κόμματός του στην Αγκυρα | Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Τελεσίγραφο Ερντογάν σε Κούρδους: Παραδοθείτε απόψε για να τελειώσει η επιχείρησή μας!

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2019, 14:57
Ο Ερντογάν αποθεώνεται από στελέχη του κόμματός του στην Αγκυρα
|Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Τελεσίγραφο Ερντογάν σε Κούρδους: Παραδοθείτε απόψε για να τελειώσει η επιχείρησή μας!

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2019, 14:57

Ως νέος Σουλτάνος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τουρκία δεν δέχεται κανέναν διαμεσολαβητή, δεν συνομιλεί ποτέ με «τρομοκράτες», όπως αποκαλεί τους Κούρδους της Συρίας και ότι η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί όταν παραδοθούν όλοι οι Κούρδοι και αποσυρθούν από τη «ζώνη ασφαλείας» που ονειρεύεται μέσα στη Συρία.

Καμία δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει την Τουρκία, είπε ο ίδιος, απαντώντας στις πιέσεις που δέχεται από τις ΗΠΑ για να σταματήσει την επίθεση κατά των Κούρδων. Για αυτό τον σκοπό, ο Μάικ Πενς και ο Μάικ Πομπέο επισκέπτονται τις επόμενες ώρες την Τουρκία για να ζητήσουν την άμεση διακοπή της τουρκικής επιχείρησης.

Την ίδια στιγμή, ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε τον Ερντογάν να τον επισκεφθεί στη Μόσχα.

Προκλητικός, ως συνήθως, ο τούρκος πρόεδρος είπε μάλιστα στα μέλη του κόμματός του, στην Αγκυρα, ότι «αν θέλετε να δείτε σφαγές αμάχων, δείτε την Κύπρο πριν την τουρκική επέμβαση»…

Ξεκαθάρισε επίσης, πως όταν οι «τρομοκράτες» εγκαταλείψουν τη βόρεια Συρία τότε θα τελειώσει και η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης».

«Η πρότασή μας είναι η ακόλουθη: αμέσως, απόψε, όλοι οι τρομοκράτες καταθέτουν τα όπλα και τον εξοπλισμό τους, καταστρέφουν όλες τις οχυρώσεις τους και αποσύρονται από τη ζώνη ασφαλείας που έχουμε ορίσει», είπε ο Ερντογάν.

«Οταν θα έχει γίνει αυτό που έχουμε περιγράψει, από τη Μάνμπιτζ έως τα σύνορα με το Ιράκ, τότε η επιχείρησή μας “Πηγή Ειρήνης”, που στόχο έχει μόνο τους “τρομοκράτες”, θα τελειώσει από μόνη της», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως μέχρι στιγμής έχει εκκαθαριστεί από τον τουρκικό στρατό μια περιοχή 1.220 τετραγωνικών χιλιομέτρων κοντά στα σύνορα.

Επίσης, είπε ότι είναι στο πλευρό των σύρων πολιτών, ότι μάχεται στο πλευρό τους εναντίον της βαρβαρότητας ενώ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η Τουρκία «δεν προχώρησε ποτέ σε σφαγές αμάχων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...