313
Αστυνομικοί ελέγχουν τα έγγραφα οδηγών στο κέντρο της Αθήνας | REUTERS/Costas Baltas

Telegraph: Μαθήματα από τη συμπεριφορά των Ελλήνων πρέπει να πάρουν οι Βρετανοί

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 12:58
Αστυνομικοί ελέγχουν τα έγγραφα οδηγών στο κέντρο της Αθήνας
|REUTERS/Costas Baltas

Telegraph: Μαθήματα από τη συμπεριφορά των Ελλήνων πρέπει να πάρουν οι Βρετανοί

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 12:58

Υμνο στη συμπεριφορά των Ελλήνων τις ημέρες της κρίσης του κορονοϊού και τη συμμόρφωσή τους στις εντολές και συστάσεις της κυβέρνησης και των ειδικών, αποτελεί δημοσίευμα της Telegraph.

Η Ρεμπέκα Χολ, βρετανίδα συντάκτρια του κειμένου, που ζει στην Αθήνα, επαινεί τους Ελληνες για τη στάση που έχουν επιδείξει, παρά τη γενικότερη τάση που έχουμε ως έθνος να παραβιάζουμε τους κανόνες.

Αυτή την φορά επισημαίνει ότι οι Ελληνες έχουν πάρει στα σοβαρά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και έχουν δείξει ότι αναγνωρίζουν τη σημασία της παγκόσμιας κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη τηρώντας τους κανόνες με ψυχραιμία, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για τους Βρετανούς, που φαίνεται να κάνουν του… κεφαλιού τους βάζοντας σε κίνδυνο πολλές ζωές.

Η ίδια αναφέρει ότι η 25η Μαρτίου ήταν ένα τεστ για τους Ελληνες, οι οποίοι γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους με παρελάσεις στους δρόμους. Η εικόνα, ωστόσο, φέτος ήταν διαφορετική. Οι πολίτες παρέμειναν στα σπίτια τους και περιορίστηκαν στο να κρεμάσουν την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια τους.

Ακόμα και η κατάσταση στα σούπερ μάρκετ εξελίσσεται ομαλά, ανέφερε η συντάκτρια, χωρίς να υπάρχουν ελλείψεις σε προϊόντα.

Στο κείμενο επισημαίνεται η συμμόρφωση των Ελλήνων με κανονισμό που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 23 Μαρτίου και σύμφωνα με τον οποίο απαιτείται ειδική άδεια κυκλοφορίας στους δρόμους. Οι πολίτες της χώρας στέλνουν το απαραίτητο SMS, εξηγεί, πριν βγουν από το σπίτι τους και φέρουν πάντα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα για τυχόν έλεγχο.

Μετά από αρκετά χρόνια οικονομική κρίσης και προβλημάτων, καταλήγει η Χολ, οι Ελληνες φαίνεται πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν άλλη μία δυσκολία. Οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί είναι κάτι ακόμα με το οποίο πρέπει να συμμορφωθούν και να τα βγάλουν εις πέρας.

Οπως φαίνεται, οι Ελληνες αναγνωρίζουν τη σημασία αυτής της παγκόσμιας κρίσης και δίνουν μαθήματα φιλότιμου σε άλλες χώρες, όπως η Βρετανία. Επίσης, οι Ελληνες εστιάζουν στην αξία της οικογένειας που τους ενώνει στις δύσκολες στιγμές και καταφέρνουν να βγαίνουν νικητές, τονίζει η συντάκτρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...