346
Η βασίλισσα Ελισάβετ το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στην έναρξη της βουλευτικής περιόδου του Κοινοβουλίου στη Σκωτία | Andrew Milligan/Pool via REUTERS

Telegraph: Η Ελισάβετ πληρώνει εκατομμύρια για τα έξοδα υπεράσπισης του Αντριου

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2021, 18:30
Η βασίλισσα Ελισάβετ το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στην έναρξη της βουλευτικής περιόδου του Κοινοβουλίου στη Σκωτία
|Andrew Milligan/Pool via REUTERS

Telegraph: Η Ελισάβετ πληρώνει εκατομμύρια για τα έξοδα υπεράσπισης του Αντριου

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2021, 18:30

Η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ Β’ χρηματοδοτεί παρασκηνιακά την υπεράσπιση του γιου της, πρίγκιπα Αντριου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Τα ποσά ανέρχονται σε εκατομμύρια στερλίνες τα οποία εκ των πραγμάτων καταβάλλει η Ελισάβετ επειδή ο Αντριου δεν έχει κάποιο γνωστό εισόδημα. Με δεδομένο ότι η δικαστική διερεύνηση θα κρατήσει μήνες ή και χρόνια, το τελικό ποσό θα είναι υψηλό ενώ θα αυξηθεί περισσότερο σε περίπτωση εξωδικαστικού συμβιβασμού. Πέρα από αυτό, το Μπάκιγχαμ παραμένει ενήμερο από πρώτο χέρι για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Η απόφαση για αυτή την οικονομική ενίσχυση ελήφθη στις αρχές του 2020 έπειτα από την καταστροφική, όπως χαρακτηρίστηκε, συνέντευξη του Αντριου στην οποία ούτε έδειξε να μετανιώνει για τη φιλία του με τον αυτόχειρα παιδόφιλο δισεκατομμυριούχοι Τζέφρι Επστάιν, ούτε και κάποια συμπόνια για τα θύματα.

Εναντίον του Αντριου έχει στραφεί η Βιρτζίνια Τζιούφρι, η οποία τον κατηγορεί να «σημαντική συναισθηματική και ψυχολογική πίεση και βλάβη» ενώ έχει ζητήσει χρηματική αποζημίωση το ύψος της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί.

Η 38χρονη σήμερα γυναίκα αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Αντριου την κακοποίησε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις όταν η ίδια ήταν 17 ετών. Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή.

Την περασμένη εβδομάδα ο Αντριου προσέθεσε και άλλα μέλη στην νομική ομάδα που χειρίζεται την υπόθεσή του στις ΗΠΑ. Την ευθύνη έχει το δικηγορικό γραφείο Lavley Singer, το οποίο υπόσχεται στους πελάτες του να τους απαλλάξει από τα νομικά προβλήματα που έχουν με το ανάλογο -αρκετά αυξημένο, κατά τα φαινόμενα- αντίτιμο.

Ο νομικός σύμβουλος του πρίγκιπα, Αντριου Μπρέτλερ, λέγεται ότι χρεώνει περίπου 2.000 δολάρια την ώρα. Δίπλα σε αυτά τα έξοδα πρέπει να συνυπολογίσουμε και το κόστος για την νομική ομάδα στη Βρετανία.

Η περιουσιακή κατάσταση του Αντριου είναι ασαφής. Είναι γνωστό, πάντως, ότι εναντίον του ίδιου και της πρώην συζύγου του, δούκισσας του Γιορκ, έχει κατατεθεί μήνυση από τον πρώην ιδιοκτήτη του σαλέ που είχαν στην Ελβετία. Όπως υποστήριξε, το είχαν αγοράσει για 17 εκατ. στερλίνες το 2014, αλλά του χρωστούσαν 6,7 εκατομμύρια. Η Telegraph αναφέρει ότι το σαλέ είχε αγοραστεί με δάνειο και χρήματα από τη βασίλισσα και πλέον θα πωληθεί για να καλυφθεί το χρέος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...