328
| SOOC

Τελευταίο αντίο στη Μάρθα Καραγιάννη πριν «συναντήσει» τη θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2022, 12:13
|SOOC

Τελευταίο αντίο στη Μάρθα Καραγιάννη πριν «συναντήσει» τη θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2022, 12:13

Το τελευταίο αντίο στη Μάρθα Καραγιάννη, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή στα 83 της χρόνια, είπαν στο Α’ Νεκροταφείο δεκάδες φίλοι, οικείοι και συνάδελφοι της ηθοποιού της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου.

Ανάμεσά τους στενοί φίλοι, όπως ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας και η Ντόρα Σούμα, συγγενείς, γνωστοί ηθοποιοί και χορευτές, όπως η Αννα Φόνσου, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Μάκης Δελαπόρτας, ο Φώτης Μεταξόπουλος, ο Δημήτρης Παπάζογλου, ο Σπύρος Μπιμπίλιας, ο βετεράνος τερματοφύλακας και επί χρόνια σύντροφός της, Βασίλης Κωνσταντίνου (φωτογραφία κάτω), η Αλίκη Κατσαβού, σύζυγος του αείμνηστου Κώστα Βουτσά, με τον γιο τους Φοίβο, η Μαίρη Ιωαννίδου, καθώς και απλοί άνθρωποι που ήρθαν να την αποχαιρετήσουν.

 

Αννα Φόνσου και Ζωζώ Σαπουντζάκη στη νεκρώσιμη ακολουθία/ SOOC

Στεφάνια έστειλαν οι Ζωζώ Σαπουντζάκη, Δημήτρης-Ελένη-Νίκη Σούρα, Μαίρη Χρονοπούλου, Κάτια Δανδουλάκη, Ομιλος Αντέννα, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Μίμης και Λουκίλα Πλέσσα, Θεοδώρα Βουτσά, Γιάννης Μπουρνέλης, Τμήμα και Τομέας Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ.ά.

Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία, η σορός της μεταφέρθηκε στη Ριτσώνα για την αποτέφρωσή της, όπως ήταν επιθυμία της ίδιας.

«Πίστευε πολύ στον Θεό, αλλά η επιθυμία της να αποτεφρωθεί η σορός της είναι καταγεγραμμένη. Μετά την αποτέφρωση, η στάχτη της θα σκορπιστεί στη θάλασσα, όπου επίσης έχει καταγράψει και το μέρος», δήλωσε ο επιστήθιος φίλος της Μάρθας Καραγιάννη, ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας (φωτογραφία κάτω).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας (φωτογραφία κάτω), αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο φιλανθρωπικό έργο της: «Η Μάρθα –είπε– έδινε λεφτά σε ηθοποιούς χωρίς να το ξέρει κανείς».

«Κατάφερε να έχει μόνο θαυμαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας αλλά και της ζωής της. Μοιάζει ακατόρθωτο, αλλά αυτή ήταν η Μάρθα», αναφέρει η Finos Film με ένα βίντεο-αφιέρωμα στη Μάρθα Καραγιάννη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...