189
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε τον νόμο του Τέξας | REUTERS/Tom Brenner

Τέξας: Ψηφιακό σαμποτάζ εναντίον του νόμου για τις αμβλώσεις

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2021, 20:25
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε τον νόμο του Τέξας
|REUTERS/Tom Brenner

Τέξας: Ψηφιακό σαμποτάζ εναντίον του νόμου για τις αμβλώσεις

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2021, 20:25

Δεν έφτανε ο νόμος που σχεδόν απαγορεύει τις αμβλώσεις βάζοντας εξαιρετικά στενά χρονικά περιθώρια, ήλθε και η πρωτοβουλία κάποιων θιασωτών να αναφέρουν σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα τους παραβάτες. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι θέμα χρόνου μέχρι οι ψηφιακοί ακτιβιστές να αναλάβουν δράση.

Οπερ και εγένετο και στο Τέξας, όπου ένας «στρατός» από χρήστες του TikTok και του Reddit υπέβαλαν μαζικά καταγγελίες στην ειδική πλατφόρμα. Μόνο που δεν επρόκειτο για παραβάτες αλλά κάθε λογής από πλαστές αναφορές, από αστεία, μέχρι και πορνογραφικό υλικό.

Ενας χρήστης, για παράδειγμα, έστειλε 742 αναφορές ότι ο κυβερνήτης της πολιτείας κάνει παράνομες αμβλώσεις. Αλλοι έγραφαν ότι η πολιτεία βοηθά τις γυναίκες γιατί έχει φτιάξει… δρόμους που οδηγούν στις κλινικές.

Ο νόμος που πέρασε στην πολιτεία, ένας από τους πιο σκληρούς στις ΗΠΑ, καθιστά παράνομη τη βοήθεια προς γυναίκες που θέλουν να κάνουν άμβλωση μετά την έκτη εβδομάδα της κύησης. Στην πράξη τις απαγορεύει χωρίς να το κάνει ρητά (γιατί δεν επιτρέπεται η πλήρης απαγόρευσης) βάζοντας πολύ στενά χρονικά όρια.

Για την εφαρμογή του νόμου μια ομάδα κατά των αμβλώσεων εγκαινίασε μια πλατφόρμα όπου συγκεντρώνονται στοιχεία για τους παραβάτες, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν πρόστιμα ύψους άνω των 10.000 δολαρίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...