178
Ο πρόεδρος της Βουλής | SOOC

Τασούλας: «Η Τουρκία ξεπέρασε τα όρια»

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2019, 11:17
Ο πρόεδρος της Βουλής
|SOOC

Τασούλας: «Η Τουρκία ξεπέρασε τα όρια»

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2019, 11:17

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε ξεκάθαρη απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής, που κονιορτοποιεί πολιτικά και νομικά τη συμφωνία» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Σε συνέντευξή του στη «Real news» ο κ. Τασούλας τόνισε ότι, «όταν η ζημιά που θα πάθει η Τουρκία από τη συμπεριφορά της υπερβεί τα οφέλη (εσωτερικά και άλλα) που νομίζει ότι έχει, τότε πιστεύω πως θα επανεκτιμήσει τη στάση της. Ηδη η ζημιά που παθαίνει διεθνώς, ογκούται διότι, ακριβώς, ξεπέρασε τα όρια».

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμα ότι «τα εθνικά μας δίκαια είναι επαρκώς προστατευμένα» και συνεχίζει λέγοντας:«Το ενδεχόμενο επεισοδίου πρέπει να το φοβούνται άλλοι, όχι πάντως εμείς».

Αναφορικά με την εκλογή του Πρόεδρου Δημοκρατίας,και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συγκεντρώνει ο νέος πρόεδρος, ο κ.Τασούλας, σημείωσε ότι:« Η εκλογή του ΠτΔ δεν θα γίνει με προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο ανώτατος άρχων και ρυθμιστής του πολιτεύματος. Ισχύει, δηλαδή, εν προκειμένω το “βαριά η καλογερική”. Ενα πρόσωπο με κύρος, ενωτικό, ιστορική, εθνική και διεθνή συναίσθηση, που θα εμπνέει την κοινωνία θετικά και θα εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό με επάρκεια».