680
Η αντιπρόεδρος της Βουλής δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει τη συγκυρία της έγκρισης της μετάταξης | INTIMEnews

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Ναι, φροντίσαμε για τη μετάταξη της κόρης μου στη Βουλή, αλλά ήταν overqualified

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2019, 12:18
Η αντιπρόεδρος της Βουλής δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει τη συγκυρία της έγκρισης της μετάταξης
|INTIMEnews

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Ναι, φροντίσαμε για τη μετάταξη της κόρης μου στη Βουλή, αλλά ήταν overqualified

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2019, 12:18

Ωρες μετά το κλείσιμο της κάνουλας των βουλευτικών τροπολογιών, δια στόματος Σωκράτη Φάμελλου, και τις έντονες διαμαρτυρίες που προκάλεσε η απόφαση, αλλά και την παράκληση του Προέδρου της Βουλής να μην είναι πολλά τα «ρουσφέτια» που θα έρθουν προς  τακτοποίηση την τελευταία εβδομάδα λειτουργίας του κοινοβουλίου, από την κοινοβουλευτική Διαφάνεια περνούσαν ούτε λίγο ούτε πολύ 32 μετατάξεις και δεκάδες προσλήψεις ημετέρων.

Το προεκλογικό «μενού» των πάσης φύσεως εξυπηρετήσεων περιελάμβανε μεταξύ άλλων «βολέματα» θυγατέρων, διορισμούς δημοσιογράφων -υμνητών του «έργου» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- στο Κανάλι της Βουλής κ.α.

Ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις της κόρης της αντιπροέδρου της Βουλής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, και των θυγατέρων της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής , Βασιλικής Τσακανίκα, και της προισταμένης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Πανταλού.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τη μετάταξη της κόρης της στη Βουλή, κατά τη διάρκεια παρουσίας στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης του Αlpha.

H γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής το επιβεβαίωσε, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσει κάποια εξήγηση για το timing της υπογραφής της μεταπήδησης της θυγατέρας της στο δυναμικό του κοινοβουλίου.

Αφού μίλησε για αποσπαμένους στη Βουλή από το 2014 που θεωρήθηκε δίκαιο και νόμιμο να γίνουν υπάλληλοι της Βουλής, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής (στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα), ενημέρωσε τους τηλεθεατές ότι η κόρη της δούλευε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία από το 2004, αλλά ανέβηκε τόσο γρήγορα στην ιεραρχία που δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά της με βάση τον βαθμό της.

Ηταν, δηλαδή, overqualified και έπρεπε να πάει σε κάποιο πιο ταιριαστό στις ικανότητές της περιβάλλον…

«Της είπαν να γίνει διευθύντρια υποκαταστήματος, αλλά δεν ήθελε», διευκρίνισε στην απάντησή της η κυρία Χριστοδουλοπούλου και έτσι επελέγη το πλέον κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον για τη θυγατέρα της, που δεν ήταν άλλο από τη Βουλή των Ελλήνων.

Αρχικά υπέβαλε αίτηση απόσπασης και στη συνέχεια μετάταξης και κάνοντας χρήση της σχετικής νομοθεσίας, αλλά και των διασυνδέσεων της οικογενείας της – όπως παραδέχθηκε η μητέρα της- κατέστη εφικτή η μετάταξή της στο κοινοβούλιο. «Ηταν από καιρό αποσπασμένη και τώρα έγινε η μετάταξη», διευκρίνισε.

«Δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή. Αξιοποιήθηκαν γνωριμίες και διασυνδέσεις, δεν έχω λόγο να το κρύψω», είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Ηδη εργαζόταν (σε οργανισμό του Δημοσίου) δεν επιβαρύνει περαιτέρω το Δημόσιο, δεν υπάρχει θέμα», θέλησε να υπογραμμίσει.

Μητσοτάκης: Καταγγέλλω το όργιο προεκλογικών τακτοποιήσεων

Το όργιο προεκλογικών τακτοποιήσεων που εκτυλίσσεται στη Βουλή κατήγγειλε κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτηρίζοντας πρωτοφανή όσα γίνονται την τελευταία εβδομάδα στο κοινοβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως «η Βουλή μένει ανοιχτή μόνο και μόνο για να γίνεται ένα όργιο τακτοποιήσεων και προεκλογικών ρουσφετιών».

Οπως αποκαλύπτει το dikaiologitika.gr, άλλα δύο στελέχη της Βουλής σε σημαντικές θέσεις κάτω από τον πρόεδρο, Νίκο Βούτση , φρόντισαν επίσης να διορίσουν τις κόρες τους αυτές τις ημέρες.

Η πρώτη περίπτωση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμα και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής , Βασιλικής Τσακανίκα.

Η κόρη της, Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου διορίστηκε στις 31 Μαίου 2019 το Ιδρυμα της Βουλής για έναν χρόνο (δείτε κάτω τη σχετική απόφαση).

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΒΟΥΛΗ

Η κυρία Τσακανίκα, είναι συνταξιούχος στενογράφος της Βουλής και τον Νοέμβριο του 2015 διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος. Είχε υπηρετήσει στο γραφείο της Ρένας Δούρου επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Είχε αναλάβει όμως και συντονίστρια στον φάκελο της Κύπρου, με την αποζημίωσή της να ανέρχεται στις 5.000 ευρώ.

Τώρα βέβαια πώς είναι δυνατόν μία στενογράφος να τοποθετείται συντονίστρια σε ένα τόσο δύσκολο και με ανάγκη ιδιαίτερης γνώσης αντικείμενο όπως είναι ο φάκελος της Κύπρου, είναι ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί.

προσληψεισ βουλη

Η κυρία Τσακανίκα ήταν επίσης μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής, από την οποία παραιτήθηκε στις 30 Μαΐου, μία μέρα πριν από τον διορισμό της κόρης της, καθώς δεν μπορούσε να είναι μέλος της επιτροπής που διόρισε τη θυγατέρα της!

Την κόρη της τέλος, πρόλαβε να βολέψει -πάλι στο Ιδρυμα της Βουλής-  και η προισταμένη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Πανταλού.

Οπως φαίνεται και από το σχετικό έγγραφο κάτω, η Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ω τι σύμπτωση ήταν πάλι στις 31 Μαΐου.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΒΟΥΛΗ

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...