336
Αστυνομικοί στη διάρκεια επεισοδίων στο Ράλι της Βόρειας Καρολίνας | Reuters

Ταραχές στις ΗΠΑ: Ενας νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Κεντάκι

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2020, 16:57
Αστυνομικοί στη διάρκεια επεισοδίων στο Ράλι της Βόρειας Καρολίνας
|Reuters

Ταραχές στις ΗΠΑ: Ενας νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Κεντάκι

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2020, 16:57

Εναν άντρα πυροβόλησαν και σκότωσαν αστυνομικοί στο Λούιβιλ του Κεντάκι, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαδηλωτών που είχαν παραβιάσει την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πρώτα δέχθηκαν πυρά οι αστυνομικοί από την ομάδα των συγκεντρωμένων και στη συνέχεια απάντησαν σκοτώνοντας έναν άντρα.

Το περιστατικό σημειώθηκε ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, τοπική ώρα, έξω από ένα κατάστημα.

Αστυνομικοί και εθνοφρουροί έφτασαν στο σημείο για να διαλύσουν τη συγκέντρωση όταν δέχθηκαν πυρ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Αγνωστο παραμένει αν το θύμα είχε πυροβολήσει κατά των αστυνομικών.

Στο μεταξύ, οι ταραχές και διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, συνεχίστηκαν σε πολλές αμερικανικές πολιτείες για έκτη συνεχή νύχτα, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολλές από αυτές.

Συνολικά, 4.100 άτομα έχουν συλληφθεί για τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις ή τα επεισόδια. Ανάμεσά τους και η κόρη του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Διαδηλωτές ξαπλώνουν στο έδαφος με τα χέρια πίσω από την πλάτη τους και φωνάζουν, δεν μπορώ να αναπνεύσω, στο Πόρτλαντ

Διαδηλώσεις έγιναν και στο Λονδίνο και πόλεις του Καναδά, της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, ενώ ακόμα περισσότερες έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ωκεανία.

Στο Χιούστον, ιδιαίτερη πατρίδα του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη, η πόλη ετοιμάζεται για την κηδεία του. Ο αρχηγός της αστυνομίας, Αρτ Ασιβίντο, δήλωσε ότι ετοιμάζει πομπή για την προστασία της σορού του Αφροαμερικανού και την απότιση του φόρου τιμής που του αρμόζει.

«Θα είναι μεγάλη υπόθεση για την πόλη μας να τον φέρουμε σπίτι. Θέλουμε να προστατέψουμε την οικογένειά του και το κίνημα διαμαρτυρίας», είπε ο αξιωματούχος, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των διαδηλωτών και κάλεσε για την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών, που είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο του Φλόιντ.

Αστυνομικοί, στο Μαϊάμι, το Μίσιγκαν, τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και αλλού, έχουν γονατίσει μαζί με διαδηλωτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αφρομερικανού.

Αστυνομικός γονατίζει με τους διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...