182
Ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο του Σιάτλ | REUTERS/Lindsey Wasson

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για 130 χώρες και την Ελλάδα: Μην ταξιδεύετε λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 19:52
Ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο του Σιάτλ
|REUTERS/Lindsey Wasson

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για 130 χώρες και την Ελλάδα: Μην ταξιδεύετε λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 19:52

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε την Τετάρτη περίπου 100 χώρες στο «Επίπεδο 4» του καταλόγου των ταξιδιωτικών οδηγιών του, συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν σε αυτές, «λόγω του πολύ υψηλού επιπέδου της Covid-19».

Σε αυτόν τον αναθεωρημένο κατάλογο περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, στο επίπεδο 4, αλλά και η Βρετανία, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Γαλλία, η Γερμανία και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε προαναγγείλει ότι σκόπευε να αυξήσει τον αριθμό των χωρών που βρίσκονται στην υψηλότερη βαθμίδα (το «Επίπεδο 4»), βασιζόμενο στις τρέχουσες εκτιμήσεις των Αμερικανών ειδικών σε θέματα υγείας. Ως αποτέλεσμα, στη βαθμίδα αυτή βρέθηκε σχεδόν το 80% όλων των χωρών παγκοσμίως.

Τέσσερις χώρες είναι στο επίπεδο 1 (που ζητά από τους ταξιδιώτες να είναι απλώς προσεκτικοί): το Μακάου, η Ταϊβάν, η Νέα Ζηλανδία και το Μπουτάν. Το Ισραήλ είναι το επίπεδο 3 («Ξανασκεφτείτε το ταξίδι»).

Μέχρι χθες, Τρίτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέτασσε μόνο 34 χώρες (σε σύνολο περίπου 200) στην κατηγορία 4, ενώ από σήμερα έχουν αυξηθεί στις 131. Το υπουργείο απέφυγε να σχολιάσει πότε θα ολοκληρώσει αυτήν την επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News