220
Διαδηλωτής στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ κρατά ένα ματωμένο σάβανο που συμβολίζει την απώλεια ανθρώπινων ζωών από τη λοίμωξη Covid-19 | REUTERS /Chalinee Thirasupa

Ταϊλάνδη: Ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού λόγω κακής διαχείρισης της πανδημίας

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2021, 16:18
Διαδηλωτής στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ κρατά ένα ματωμένο σάβανο που συμβολίζει την απώλεια ανθρώπινων ζωών από τη λοίμωξη Covid-19
|REUTERS /Chalinee Thirasupa

Ταϊλάνδη: Ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού λόγω κακής διαχείρισης της πανδημίας

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2021, 16:18

Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Ταϊλάνδης την Κυριακή με αυτοκίνητα και μηχανές, απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Πραγιούθ Τσαν Οτσα, λόγω της κακής διαχείρισης της πανδημίας, την ώρα που η χώρα δίνει μάχη με τη μεγαλύτερη έξαρση των κρουσμάτων μέχρι σήμερα, όπως γράφει το Reuters.

Στη Μπανγκόκ οδηγοί αυτοκινήτων κόρναραν και μοτοσικλετιστές ύψωναν τα τρία δάκτυλα του χεριού τους, μια χειρονομία αντίστασης, εμπνευσμένη από την ταινία «The Hunger Games», καθώς διένυαν μια απόσταση 20 χιλιομέτρων από το Μνημείο της Δημοκρατίας στο κέντρο της πρωτεύουσας προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Ντον Μουάνγκ.

«Μόλις που βγάζουμε τα προς το ζην τώρα, όλα τα μέλη της οικογένειάς μου έχουν πληγεί», δήλωσε ένας 47χρονος οδηγός που συμμετείχε στη διαδήλωση.

«Η κυβέρνηση απέτυχε να παράσχει εμβόλια εγκαίρως και πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακόμη εμβολιαστεί», τόνισε. «Εάν δεν βγούμε στους δρόμους και να φωνάξουμε, η κυβέρνηση απλά θα μας αγνοήσει», συμπληρώνει ο ίδιος.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας στοχεύει να έχει εμβολιάσει 50 εκατομμύρια ανθρώπους έως τα τέλη του 2021, όμως προς το παρόν, μόνο το 5,8% του πληθυσμού της των 66 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιστεί πλήρως, ενώ το 21% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Σήμερα, η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε 18.027 νέα κρούσματα και 133 νέους θανάτους από την covid-19, με το σύνολο να ανέρχεται σε 615.314 μολύνσεις και 4.990 νεκρούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News