231
Ολοι ξέρουν την σχέση που έχουν οι γάτες με το νερό. Ετσι, τα αιλουροειδή δεν είχαν κανένα πρόβλημα να μείνουν γαντζωμένα στην πλάτη του διασώστη τους | PO1 WICHIT PUKDEELON via REUTERS

Ταϊλάνδη: Το Πολεμικό Ναυτικό έσωσε τέσσερις γάτες από πλοίο που βυθιζόταν

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2021, 18:45
Ολοι ξέρουν την σχέση που έχουν οι γάτες με το νερό. Ετσι, τα αιλουροειδή δεν είχαν κανένα πρόβλημα να μείνουν γαντζωμένα στην πλάτη του διασώστη τους
|PO1 WICHIT PUKDEELON via REUTERS

Ταϊλάνδη: Το Πολεμικό Ναυτικό έσωσε τέσσερις γάτες από πλοίο που βυθιζόταν

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2021, 18:45

Ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης αψήφησαν την επικίνδυνα ταραγμένη θάλασσα και προέβησαν σε μια δραματική διάσωση αυτή την εβδομάδα, αφού ανακάλυψαν ότι τέσσερις γάτες είχαν εγκαταλειφθεί σ’ ένα πλοίο που είχε πιάσει φωτιά και βυθιζόταν στα ανοικτά ενός νησιού.

Αφού το πλήρωμα απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το βυθιζόμενο πλοίο, ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού εστάλη επιτόπου για να ελέγξει αν υπάρχει διαρροή πετρελαίου. Όμως οι ναύτες ανακάλυψαν πως μερικά μέλη του πληρώματος είχαν μείνει πίσω.

Ο διασώστης πλησιάζει το πλοίο που βουλιάζει

«Έκανα ζουμ με την κάμερά μου στο πλοίο και είδα να ξεπροβάλλουν τα κεφάλια ενός ή δύο γατιών», λέει ο αρχικελευστής Ουίτσιτ Πακντίλον του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης.

Ένας ναύτης φόρεσε τότε σωσίβιο, έπεσε στο νερό και κολύμπησε μέχρι το πλοίο, πάνω στο οποίο βρήκε τρομαγμένες τέσσερις γάτες.

Λίγο πριν από το τέλος της διάσωσης. Η γατούλα είναι βρεγμένη αλλά σώα

Ο διασώστης μετέφερε τις γάτες στο πλοίο του, τοποθετώντας τες πάνω στους ώμους του και κρατώντας τες έτσι πάνω από την επιφάνεια του νερού, ενώ η ομάδα του τον τραβούσε με ένα σχοινί.

Οι αναρτήσεις του για τη διάσωση είχαν πάνω από 3.00 σχόλια στο Facebook από χρήστες που έπλεκαν το εγκώμιο του γενναίου πληρώματος.

Τις γάτες φροντίζουν τώρα οι σωτήρες τους στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί Κο Λίπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News