288
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ στο δικαστήριο του Μιλάνου, το 2010 | EPA

Ταϊλάνδη: Συνελήφθησαν ιταλοί απατεώνες που «παρίσταναν» τον Τζορτζ Κλούνεϊ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 10:19
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ στο δικαστήριο του Μιλάνου, το 2010
|EPA

Ταϊλάνδη: Συνελήφθησαν ιταλοί απατεώνες που «παρίσταναν» τον Τζορτζ Κλούνεϊ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 10:19

Ενα ζευγάρι Ιταλών, που χρησιμοποιούσε το όνομα του Τζορτζ Κλούνεϊ για να πουλήσει ρούχα, συνέλαβαν οι Αρχές της Ταϊλάνδης σε συνεργασία με την ιταλική αστυνομία.

Ο 58χρονος Φραντζέσκο Γκαλντέλι και η 45χρονη Βάνια Γκόφι ήταν καταζητούμενοι από την Ιντερπόλ από το 2013 και είχαν διαφύγει στην Ταϊλάνδη.

Ο Κλούνεϊ τους είχε μηνύσει το 2010 και είχε παραστεί στη δίκη εναντίον τους, καταθέτοντας επί μιάμισι ώρα. Το ζευγάρι είχε δημιουργήσει έναν ψεύτικο οίκο μόδας στο διαδίκτυο με το όνομα GC και διέδιδε παντού ότι είχε την έγκριση του ηθοποιού, ώστε να προωθήσει τις online πωλήσεις. Μάλιστα, «πείραζαν» φωτογραφίες τους στο photoshop για να εμφανίζονται μαζί με τον Κλούνεϊ σε διάφορες εκδηλώσεις.

Εξαπατούσαν όμως τον κόσμο με διάφορους τρόπους και όταν άρχισε να σφίγγει γύρω τους ο κλοιός, διέφυγαν στην Ασία, το 2014, όπου πωλούσαν ψεύτικα ρολόγια Ρόλεξ.

Σε κάποιους πελάτες που τα αγόρασαν, τους έστειλαν σακουλάκια με αλάτι, αντί για τα πανάκριβα Ρόλεξ.

Η αστυνομία τους συνέλαβε με την κατηγορία της παραβίασης της βίζας τους.

Ο Φραντζέσκο Γκαλντέλι συνοδεία αστυνομικών μετά τη σύλληψή του – ROYAL THAI POLICE

Συνελήφθησαν σε μία πολυτελή βίλα αφού πρώτα παρακολουθήθηκαν από drone.

«Στη διάρκεια της ανάκρισης, ο Γκαλντέλι ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε το όνομα του Κλούνεϊ και ίδρυσε επιχείρηση με ρούχα για να εξαπατήσει τον κόσμο», σύμφωνα με την αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014, ο Γκαλντέλι είχε συλληφθεί ξανά στην Ταϊλάνδη αλλά απέδρασε στη διάρκεια της δίκης, καθώς είχε δωροδοκήσει τους φρουρούς του με 570 ευρώ.

Μιλώντας στο δικαστήριο, το 2010, ο Κλούνεϊ είχε πει ότι χρησιμοποιούσαν το όνομά του για να κλέψουν χρήματα από τους πελάτες τους.

Ο Φραντζέσκο Γκαλντέλι στο αστυνομικό τμήμα – ROYAL THAI POLICE

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...