341
Υγειονομικό προσωπικό φροντίζει τους ασθενείς μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο τρένο | EPA /NARONG SANGNAK

Ταϊλάνδη: Με τρένα απομακρύνουν ασθενείς με Covid από τη Μπανγκόκ

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2021, 18:19
Υγειονομικό προσωπικό φροντίζει τους ασθενείς μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο τρένο
|EPA /NARONG SANGNAK

Ταϊλάνδη: Με τρένα απομακρύνουν ασθενείς με Covid από τη Μπανγκόκ

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2021, 18:19

Με τρένα μεταφέρουν τους ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 από την Μπανγκόκ σε άλλες πόλεις της Ταϊλάνδης, καθώς το Σύστημα Υγείας της πρωτεύουσας έχει καταρρεύσει.

Το πρώτο, ειδικά διαμορφωμένο τρένο, έφυγε από την Μπανγκόκ την Τρίτη με 137 ασθενείς που είτε ήταν ασυμπτωματικοί, είτε είχαν ήπια συμπτώματα, με προορισμό τις πόλεις όπου ζουν στα βορειοανατολικά της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι και στην Ελλάδα τρένα του ΟΣΕ είχαν διαμορφωθεί τον Νοέμβριο του 2020 για να μεταφέρουν ασθενείς από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα (εδώ), όμως τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Η Ταϊλάνδη, όπως γράφει ο Guardian, βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρίτο και πιο σοβαρό κύμα του κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα έχει εξαπλωθεί ευρέως, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα.

Τα νοσοκομεία αναγκάζονται να φροντίζουν σε πρώτη φάση τους ασθενείς σε πάρκινγκ αυτοκινήτων και ακολούθως να στέλνουν στους θαλάμους αυτούς που είναι σοβαρά άρρωστοι.

Από τον Απρίλιο, οι συνολικοί θάνατοι στη χώρα αυξήθηκαν από τους 100 σε 4.397. Την Τετάρτη, ανακοινώθηκαν 16.533 κρούσματα και 133 νεκροί.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Ανουτίν Τσαρνβιράκουλ, δήλωσε την Τρίτη ότι η υγειονομική υπηρεσία θα μετακινήσει από τη Μπανγκόκ τους ασθενείς που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε θεραπεία.

«Η διαδικασία είναι εξασφαλισμένη γιατί θα παρακολουθούνται στενά από γιατρούς και προσωπικό και τα τρένα δεν θα σταματάνε πουθενά. Θα υπάρχει ομάδα έκτακτου ανάγκης και εφεδρικό ασθενοφόρο στον προορισμό», είπε.

Επιπλέον, έχουν επιστρατευθεί λεωφορεία, φορτηγά αυτοκίνητα  και αεροπλάνα τα οποία βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη μετακίνηση ασθενών σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν σύντομα επιπλέον 15 σταθμευμένες αμαξοστοιχίες για την απομόνωση ασθενών που περιμένουν να αδειάσει κρεβάτι νοσοκομείου της Μπανγκόκ.

Η χώρα έχει εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Περίπου το 5% του πληθυσμού της έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ το 12,4% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, σύμφωνα με το Our World in Data.

Η Ταϊλάνδη βασίζεται στα εμβόλια των AstraZeneca και Sinovac. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του κινεζικού Sinovac μειώνεται 40 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

Ολοένα και περισσότεροι γιατροί από την Ταϊλάνδη, στους οποίους είχε χορηγηθεί το εμβόλιο στις αρχές του έτους, έχουν μολυνθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...