411
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα το βράδυ της Πέμπτης. Πίσω τους σε κόκκινο κύκλο ένας εκ των ταυτοποιημένων δραστών της επίθεσης στην οδό Μενάνδρου | Youtube

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες του μακελειού στη Μενάνδρου – Χρυσοχοΐδης: Θέμα χρόνου η σύλληψη και απέλασή τους

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 16:39
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα το βράδυ της Πέμπτης. Πίσω τους σε κόκκινο κύκλο ένας εκ των ταυτοποιημένων δραστών της επίθεσης στην οδό Μενάνδρου
|Youtube

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες του μακελειού στη Μενάνδρου – Χρυσοχοΐδης: Θέμα χρόνου η σύλληψη και απέλασή τους

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 16:39

Κάποιοι -μερικοί και επώνυμα στα social media- πρόλαβαν, με αφορμή το μακελειό στην οδό Μενάνδρου το μεσημέρι της Πέμπτης (εδώ), να καταγγείλουν την «ανεξέλεγκτη κατάσταση» με την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, βάζοντας ξανά στο στόχαστρό τους τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τις δηλώσεις που κατά καιρούς έχει κάνει (η τελευταία εδώ για τα Εξάρχεια).

Η αιματηρή επίθεση των Πακιστανών στους Αφγανούς, με απολογισμό έναν νεκρό και πάνω από δέκα τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, συνέπεσε χρονικά με την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του κ. Χρυσοχοΐδη στην εκπομπή «Αποτύπωμα» του Παύλου Τσίμα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Και εκεί ο υπουργός ήταν σαφής και ξεκάθαρος. «Αυτοί οι άνθρωποι είναι παραβατικοί και δεν έχουν θέση στη χώρα», είπε, δείχνοντας τον δρόμο της απέλασης ως τη μόνη δραστική λύση (δείτε την απάντησή του στο 00.27 του βίντεο της συνέντευξης εδώ).

Οπως έκανε γνωστό ο κ. Χρυσοχοΐδης, τόσο ο νεκρός της άγριας συμπλοκής όσο και ο βαριά τραυματίας (οι δύο Αφγανοί) ήταν ποινικοί, ο μεν νεκρός είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, ο δε τραυματίας είχε κατηγορηθεί  για ληστεία.

Δεν ήταν ανύποπτοι, παρατήρησε, ενώ αντίστοιχα, τόνισε, και οι δράστες της ένοπλης επίθεσης «είναι γνωστοί, όσον αφορά την ταυτότητά τους, θα αναζητηθούν και θα συλληφθούν».

«Αλλά δεν φθάνει αυτό. Οι άνθρωποι αυτοί  δεν έχουν θέση στη χώρα. Πρέπει να φύγουν», ξεκαθάρισε, στέλνοντας σαφές μήνυμα:

«Ολοι αυτοί οι παραβατικοί διάλεξαν λάθος χώρα και τόπο για να εγκληματούν σε βάρος της κοινωνίας μας […] θα φύγουν από τη χώρα» και μέχρι τότε «δεν πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι ποτέ, θα κρατούνται όχι για λόγους εκδικητικούς ή ρατσιστικούς, αλλά για λόγους προστασίας της κοινωνίας».

«Δέσμευσή μου και της κυβέρνησης, στους κατοίκους της Αθήνας και της Ελλάδας, είναι ότι το έγκλημα αυτού του είδους θα  τελειώσει στη χώρα μας», πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης κάνοντας αναφορά στις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η Αστυνομία, διαβεβαίωσε, «είναι παρούσα στα πιο δύσκολα σημεία της πρωτεύουσας, γίνεται προσπάθεια να καθαρίσει η πόλη και θα καθαρίσει».

Αναφερόμενος συνολικά στη δράση παραβατικών που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα ως αιτούντες άσυλο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης επεσήμανε ότι μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει καμία προσπάθεια να εκδικαστεί το άσυλο τους, με αποτελεσμα να μην φεύγουν ποτέ και να τριγυρνούν στην Αθήνα και άλλες πόλεις σχετιζόμενοι με τον οργανωμένο έγκλημα.

Εφεξής, τόνισε, όποιος είναι παραβατικός θα κρατείται, θα εκδικάζεται το άσυλό του και θα απορρίπτεται,  στη συνέχεια θα κρατείται στα προαναχωρησιακά κέντρα και θα επιστρέφει στη χώρα του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...