217
O Τζακ Νίκολσον με την Ελεν Χαντ σε μια χαρακτηριστική σκηνή του οσκαρικού «As Good As It Gets» (1997). Για τους δικούς του, ψυχαναγκαστικούς λόγους ο ήρωας ήθελε να γευματίζει μόνος | Joshua Bright|The New York Times

Table for one: η νέα τάση κρατήσεων στη Νέα Υόρκη

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 16:58
O Τζακ Νίκολσον με την Ελεν Χαντ σε μια χαρακτηριστική σκηνή του οσκαρικού «As Good As It Gets» (1997). Για τους δικούς του, ψυχαναγκαστικούς λόγους ο ήρωας ήθελε να γευματίζει μόνος
|Joshua Bright|The New York Times

Table for one: η νέα τάση κρατήσεων στη Νέα Υόρκη

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 16:58

Το να κάνει κανείς κράτηση για έναν και να τρώει μόνος είναι ένα φαινόμενο που έχει κάνει την εμφάνισή του στη Νέα Υόρκη και τα εστιατόρια διαμορφώνουν πλέον τα μενού τους αναλόγως για να αντιμετωπίσουν τη νέα αυτή πραγματικότητα.

Οπως αναφέρουν οι λονδρέζικοι Times, το Opentable, η πλέον δημοφιλής online υπηρεσία κρατήσεων, παρατηρεί ότι οι «σόλο» κρατήσεις μέσω του ιστότοπού της αυξήθηκαν κατά 80% τα τελευταία τέσσερα χρόνια!

Αν και αποτελούν ένα μικρό ποσοστό των συνολικών κρατήσεων, οι εστιάτορες επισημαίνουν ότι οι μεμονωμένοι πελάτες συχνά επισκέπτονται το χώρο τους χωρίς να έχουν κάνει κράτηση.

Ανθρωποι της εστίασης υποστηρίζουν ότι, όταν τρώει κανείς μόνος αισθάνεται πιο άνετα καθώς είναι βέβαιο ότι έχει έρθει για το φαγητό και την εξυπηρέτηση και όχι για κάποιον άλλο λόγο.

Μεγάλος αριθμός πελατών παρακολουθεί και αξιολογεί τις υπηρεσίες του εστιατορίου ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ποστάρουν ανελλιπώς φωτογραφίες και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, πολλοί εστιάτορες δημιουργούν τα λεγόμενα δοκιμαστικά μενού που αποτελούνται από μεγάλο αριθμό ισορροπημένων πιάτων έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον που τρώει μόνος να δοκιμάσει ποικίλες γεύσεις.

Οι μοναχικοί λοιπόν πελάτες, ούτε τσακώνονται ούτε προσπαθούν να εντυπωσιάσουν κάποιον. Σκοπός τους είναι η απόλυτα προσωπική εμπειρία ενός εξαιρετικού γεύματος δίχως αντιπερισπασμούς, πράγμα που φαίνεται να επικροτείται από αρκετά εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Λέτε αυτή η τάση να έρθει και στην Ελλάδα;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...