772
Οι Spice Girls - πλην της Βικτόρια Μπέκαμ - σε πρόσφατη συναυλία τους, το καλοκαίρι του 2019 στη Βρετανία | Facebook

Τα reunion ειναι πολύ της μόδας (ειδικά στη μουσική)

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2019, 07:15
Οι Spice Girls - πλην της Βικτόρια Μπέκαμ - σε πρόσφατη συναυλία τους, το καλοκαίρι του 2019 στη Βρετανία
|Facebook

Τα reunion ειναι πολύ της μόδας (ειδικά στη μουσική)

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2019, 07:15

Η ζωή κάνει κύκλους.

Ομοίως και η μουσική.

Άρα δεν ειναι περίεργη η τάση που έχει προκύψει εσχάτως (με το «εσχάτως» εννοούμε καθ’ όλη την διάρκεια της δεκαετίας που θα τελειώσει σε μερικές εβδομάδες από σήμερα) για κάποια, στην πλειοψηφία τους, παλια ή «κλασικά» όπως λέμε συγκροτήματα να αποφασίζουν να ενωθούν ξανά μετά από χρόνια που παρέμεναν ανενεργά,.

Ενώ, αντίστοιχα, κάποιες άλλες μπάντες ή σόλο καλλιτέχνες ανακοινώνουν μια σειρά από αποχαιρετιστήριες συναυλίες ή περιοδείες.

Και δεν ειναι περίεργο γιατί αφενός, με τις πτώσεις των πωλήσεων της «φυσικής» μουσικής (σε μορφή ψηφιακή, cd ή βινυλίου) ολοενα και να μειώνονται, τα «επανενωμένα» συγκροτήματα ακόμη και αν δεν έχουν κάποιο καινούργιο άλμπουμ να προωθήσουν, αποδεικνύουν το πόσο επικερδείς έχουν γίνει πλέον οι ζωντανές εμφανίσεις τώρα.

Και επίσης, όλες αυτές οι μπάντες φυσικά «καπηλεύονται», τρόπον τινά, την πανταχού παρούσα νοσταλγία που σταδιακά «προσβάλλει» τόσο στις παλιές, όσο και τις νεότερες γενιές ακροατών, εν την απουσία τους τόσα χρόνια.

Κάπως έτσι, το μουσικό γεγονός του 2019, για πολλούς, ήταν το reunion των Spice Girls και η πρώτη τους περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από έντεκα χρόνια.

Η επανένωση βέβαια αφορούσε μόνο στα τέσσερα από τα πέντε μέλη της κοριτσοπαρέας με τη Βικτόρια Μπέκαμ να λάμπει δια της απουσίας της.

Έτσι οι Τζέρι Χάλιγουελ, η Mel B (Μέλανι Μπράουν), η Melanie C (Μέλανι Τσίσολμ) και η Εμα Μπάντον πήραν ξανά τους δρόμους, την ώρα που η Βικτόρια έχει αφοσιωθεί αποκλειστικά στη μόδα.

Το γκρουπ έδωσε το περασμένο καλοκαίρι έξι συναυλίες στη Μεγάλη Βρετανία με αφετηρία το Μάντσεστερ την 1η Ιουνίου και ακολούθησαν οι σταθμοί τους σε Κόβεντρι, Σάντερλαντ, Εδιμβούργο, Μπρίστολ και Λονδίνο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η τελευταία φορά που είχαν εμφανιστεί και τα πέντε μέλη των Spice Girls στη σκηνή ήταν στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου, το 2012.

Την σκυτάλη πήραν και άλλες μπάντες, ροκ ή ποπ.

Οι Heart, γνωστό αμερικανικό συγκρότημα των ’70s, επανενώθηκαν και ανακοίνωσαν την περιοδεία «Love Alive», με τα εισιτήρια να εξαντλούνται πολύ γρήγορα και πολλούς 60άρηδες και 70αρηδες να σπεύδουν να δουν ξανά από κοντά τις αδελφές Αν και Νάνσι Ουίλσον.

Αν και Νάνσι Ουίλσον

Ομοίως και οι Mott The Hoople, οι οποίοι κάνουν reunion μετά από 45 (!) χρόνια, καθώς είχαν διαλυθεί το μακρινό 1974. Και μάλιστα διαθέτοντας στις τάξεις τους τον ηγέτη τους, τον φοβερό Ιαν Χάντερ, με πατημένα τα 80 του χρόνια!

Για να τιμήσουν την 35η επέτειο του σπουδαιότερου ροκ mockumentary όλων των εποχών, του «This is Spinal Tap», οι τρεις πρωταγωνιστές της ταινίας, Κρίστοφερ Γκεστ, Μάικλ Μακίν και Χάρι Σίρερ επανενώθηκαν και εμφανίστηκαν από κοινού τον περασμένο Μάιο στο φεστιβάλ κινηματογράφου Τribeca της Νέας Υόρκης.

Και μετά έχουμε και τους διάφορους… ανανήψαντες της δεκαετίας του ’90:

Ποπ μπάντες όπως οι Sugababes, οι Westlife και οι All Saints αποφάσισαν να ακούσουν τα κελεύσματα (με την μορφή ενός δολαρίου…) των καιρών και να δώσουν… μια δεύτερη ευκαιρία στην μουσική τους σχέση, η οποία είχε διαλυθεί εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια.

Οι φήμες των reunion για το 2020

Όπως αναφέρουν οι μουσικές ιστοσελίδες από Βρετανία και ΗΠΑ, ήδη παίζουν στοιχήματα ως προς το ποια reunion θα μας απασχολήσουν στην αυγή του νέου έτους.

Αρχίζοντας από την ποπ, οι φήμες οργιάζουν για μια πιθανή επανένωση των One Direction, μπάντα που ειναι ανενεργή εδώ και αρκετά χρόνια, προκειμένου κάποια από τα μέλη της να ακολουθήσουν σόλο καριέρες.

Και μετά έχουμε και τους εκπροσώπους του κλασικού ροκ:

Ο κιθαρίστας των Genesis, Μάικ Ράδερφορντ σε πρόσφατη συνέντευξη του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για μια πιθανή επανένωση του συγκροτήματος, μαζί τους Πολ Μπανκς και Φιλ Κόλινς. Η μπάντα έχει τυπικά διαλυθεί από το 2007.

Από αριστερά: Μάικ Ράδερφορντ, Πολ Μπανκς και Φιλ Κόλινς

Φήμες πάνε και έρχονται επίσης για ένα πιθανό reunion των Led Zeppelin, κάτι που για να συμβεί ωστόσο πρέπει να συμβούν πράγματα και θάματα, καθώς ο Τζίμι Πέιτζ με τον Ρόμπερτ Πλαντ σχεδόν δεν μιλιούνται.

Οι σπουδαίοι Kinks

Όπως φαίνεται, ένα reunion που ειναι σχεδόν… καταδικασμένο να συμβεί μέσα στο 2020 ειναι αυτό των Κinks, καθώς ο Ρέι Ντέιβις εμφανίζεται στα βρετανικά ΜΜΕ πιο αισιόδοξος από ποτέ πως αφενός θα καταφέρει να συνεννοηθεί με τον αδελφό του, Ντέιβ, όσο και να τον βάλει κάτω από την ίδια στουντιακή στέγη με τον Μικ Εϊβορι, με τον οποίον έχουν επανειλημμένα πλακωθεί στο παρελθόν.

Τζον Πολ Τζόουνς, Πλαντ και Πέιτζ, τα ζώντα μέλη των Led Zeppelin

Τέλος, είναι και οι πιο δύσκολες περιπτώσεις, αυτών των Oasis και των Pink Floyd που παρόλο που λέγεται ότι θα επανενωθούν, αυτό δεν επαληθεύεται.

Ποτέ μην λες ποτέ, ωστόσο…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...