177
Δύο άντρες και μια γυναίκα γιατροί στο νοσοκομείο HaSharon με τις φωτογραφίες τους στις στολές τους | Twitter

Τα πρόσωπα πίσω από τις μάσκες: Η συγκινητική πρωτοβουλία γιατρών στο Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 16:11
Δύο άντρες και μια γυναίκα γιατροί στο νοσοκομείο HaSharon με τις φωτογραφίες τους στις στολές τους
|Twitter

Τα πρόσωπα πίσω από τις μάσκες: Η συγκινητική πρωτοβουλία γιατρών στο Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 16:11

Εναν πολύ απλό και συγκινητικό τρόπο σκέφτηκαν γιατροί και νοσηλευτές σε νοσοκομείο του Ισραήλ για να μειώσουν λίγο τον φόβο των ασθενών τους που νοσηλεύονται στην απομόνωση με κορονοϊό.

Το προσωπικό είναι υποχρεωμένο να φορά ολόσωμες στολές προστασίας και καλύματα που κρύβουν μέρος των προσώπου τους, θυμίζοντας περισσότερο αστροναύτες παρά γιατρούς, ένα θέαμα που δεν είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικό για κάποιον άρρωστο σε κρεββάτι του νοσοκομείου.

Στο νοσοκομείο HaSharon της πόλης Πετάχ Τίκβα, γιατροί και νοσηλευτές, για να κάνουν την επαφή τους με τους ασθενείς λίγο πιο ανθρώπινη, τύπωσαν φωτογραφίες τους χωρίς τις στολές και τις κόλλησαν στο στήθος τους ώστε να βλέπουν οι ασθενείς το πρόσωπο που τους φροντίζει.

«Φαναστείτε πόσο τρομακτικό πρέπει να είναι για έναν ασθενή σε απόλυτη απομόνωση, ο οποίος λαμβάνει φροντίδα σε νοσοκομείο από γιατρούς που εμφανίζονται με μάσκες και καλυμμένοι από την κορυφή ως τα νύχια. Οι γιατροί στο Ισραήλ χρησιμοποιούν φωτογραφίες, ώστε οι ασθενείς να ξέρουν ποιος τους φροντίζει. Ακόμη και σε καιρούς κρίσης, η ανθρωπιά νικά», ανέφερε ένας χρήστης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας τη σημασία του ψυχολογικού παράγοντα στη νοσηλεία των ασθενών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...