305
Στρατιώτες στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες να επισκεφτεί κανείς το 2019 | Reuters

Tα πιο επικίνδυνα και τα πιο ασφαλή μέρη του πλανήτη για το 2019 [χάρτης]

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2018, 20:41
Στρατιώτες στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες να επισκεφτεί κανείς το 2019
|Reuters

Tα πιο επικίνδυνα και τα πιο ασφαλή μέρη του πλανήτη για το 2019 [χάρτης]

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2018, 20:41

Η εταιρεία ταξιδιωτικών συμβούλων International SOS and Control Risks δημοσίευσε την λίστα της με τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους ταξιδιώτες το 2019.

Σε έναν τεράστιο διαδραστικό χάρτη, η εταιρεία αξιολόγησε κάθε χώρα με βάση πέντε επίπεδα ασφάλειας και πολιτικού κινδύνου με την κλίμακα να κυμαίνεται από το πολύ χαμηλό, το εντελώς ασφαλές (με πράσινο χρώμα) ως το «ακραίου κινδύνου» (καφέ).

Ενδιάμεσα μεσολαβούν στο επίπεδο 2 οι χώρες με κίτρινο χρώμα (ασφαλείς), μετά αυτές με πορτοκαλί (σχετικά ασφαλείς) και στο επίπεδο υψηλού κινδύνου με κόκκινο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Βόρεια Αφρική και η Μέση Ανατολή παραμένουν οι πιο επικίνδυνες περιοχές του κόσμου, ενώ πολλές χώρες καταγράφουν υψηλό επίπεδο κινδύνου.

Σε ολόκληρο τον πλανήτη, 13 χώρες ή περιοχές βρίσκονται στην κατηγορία ακραίων επιπέδων κινδύνου για τους ταξιδιώτες, ανάμεσά τους το Μάλι, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Σομαλία, ορισμένα μέρη της Νιγηρίας, της Λιβύης και του Κονγκό, η Υεμένη, η Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και μέρη του Πακιστάν και των παλαιστινιακών εδαφών στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την International SOS and Control Risks, όσοι ταξιδέψουν σε αυτές τις χώρες απειλούνται από τις στρατιωτικές συγκρούσεις, τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τα βίαια εγκλήματα και την πολιτική αστάθεια.

Σε πολλές άλλες χώρες που βρίσκονται γεωγραφικά γύρω από αυτές τις χώρες, το επίπεδο κινδύνου είναι είτε υψηλό είτε μέτριο, όπως και σε μέρη του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής, της νοτιοανατολικής Ασίας και της Παπούας-Νέας Γουινέας.

Οι σκανδιναβικές αλλά και χώρες της κεντρικής Ευρώπης (Δανία, η Φινλανδία, η Ελβετία, η Σλοβενία, η Νορβηγία και η Ισλανδία) είναι αυτές που ξεχωρίζουν για τα χαμηλά επίπεδα κινδύνου για τους τουρίστες και τους κατοίκους.

Η Ελλάδα είναι στην κατηγορία δεύτερου χαμηλότερου κινδύνου, την κίτρινη.

Παρόλο που δεν είναι στο υψηλότερο επίπεδο απειλής, η Τουρκία βρίσκεται στους προορισμούς που θεωρείται πως ο κίνδυνος είναι σε μεσαίο επίπεδο κυρίως λόγω της αστάθειας της πολιτικής κατάστασης και των προβλημάτων στις γύρω χώρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...