1023
Ο Ντάρεν Μητρόπουλος (αριστερά) με τον αδελφό του Εβαν την περίοδο που η οικογένειά του είχε στην κατοχή της μια εταιρείας ποτών | Facebook

Στην οικογένεια Μητρόπουλου τα «κουνελάκια» του Playboy

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2016, 11:24
Ο Ντάρεν Μητρόπουλος (αριστερά) με τον αδελφό του Εβαν την περίοδο που η οικογένειά του είχε στην κατοχή της μια εταιρείας ποτών
|Facebook

Στην οικογένεια Μητρόπουλου τα «κουνελάκια» του Playboy

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2016, 11:24

Τα «κουνελάκια» του Χιου Χέφνερ απέκτησαν νέο ιδιοκτήτη. Μπορεί στις ΗΠΑ οι προεδρικές εκλογές να έχουν επισκιάσει την ειδησεογραφία, όμως, η πληροφορία ότι η περιβόητη έπαυλη του «μπαμπά» του Playboy πουλήθηκε δεν θα μπορούσε να περάσει στα ψιλά. Δεν μιλάμε για ένα απλό κτίσμα, όσο πολυτελές και αν είναι, αλλά ένα σημαντικό κομμάτι της ποπ κουλτούρας των ΗΠΑ, αλλά και μια φαντασίωση για όλους τους άνδρες.

Η θρυλική έπαυλη του Χέφνερ περνάει στα χέρια του 32χρονου ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Ντάρεν Μητρόπουλου. Για τους Αμερικανούς, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα πάρει τα κλειδιά από τα χέρια του Χέφνερ δεν αποτέλεσε έκπληξη. Ο Μητρόπουλος εδώ και χρόνια είναι γείτονας του Χέφνερ, ενώ έχει πάρει μέρος σε πλείστα όσα πάρτι έγιναν στην έπαυλη, παρουσία καλλίγραμμων και θελκτικών υπάρξεων.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο TMZ, ο Μητρόπουλος πλήρωσε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει την έπαυλη. Πολλά περισσότερα από όσα έδωσε για να αγοράσει το δικό του σπίτι, αλλά περίπου τα μισά από αυτά που αρχικά ζητούσε το Playboy Enterprises για να πουλήσει την έπαυλη.

Σημειωτέον ότι ο Μητρόπουλος είχε αγοράσει το 2009 το διπλανό σπίτι από τον Χέφνερ έναντι 18 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του, ο Μητρόπουλος έχει πάθος με την αρχιτεκτονική της γειτονιάς Χόμπι Χιλς στο Λος Αντζελες, εκεί όπου βρίσκεται η έπαυλη, γι’ αυτό και μόλις έμαθε για την πώλησή της έσπευσε να την καπαρώσει.

34FC86DF00000578-3628138-image-a-28_1465246442504
Ο Ντάρεν Μητρόπουλος, επιδεικνύει ένα κουτί ποτού την περίοδο που η οικογένειά του διέθετε την εταιρεία Pabst Brewing

Ο 32χρονος Ντάρεν είναι πρώην συν-διευθύνων σύμβουλος της Pabst Brewing Company, ενώ του ανήκει η επενδυτική εταιρεία Metropoulos & Co. Ο πατέρας του, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και επιχειρηματίας, Ντιν Μητρόπουλος, ήταν 10 ετών όταν οι γονείς του αποφάσισαν να αφήσουν την Ελλάδα και να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Ντιν Μητρόπουλου εκτιμάται ότι ήταν 2,6 δισ. δολάρια τον Αύγουστο του 2015. Πριν από μερικούς μήνες, είχε ανακοινωθεί ότι μπαίνει πωλητήριο στην έπαυλη του Playboy, για 200 εκατ. δολάρια, αν και τελική τιμή πώλησης δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

34FC86E300000578-3628138-image-a-29_1465246447743
Ο Ντάρεν Μητρόπουλος ανάμεσα σε δύο αιθέριες υπάρξεις. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από πάρτι του Χέφνερ στην έπαυλή του

Σύμφωνα με τους όρους της πώλησης, ο 90χρονος Χέφνερ έχει το δικαίωμα να συνεχίσει να μένει εκεί για το υπόλοιπο της ζωής του. Οταν φύγει από τη ζωή, ο Μητρόπουλος σκοπεύει να ενώσει τις δύο ιδιοκτησίες του.

Η έπαυλη του Playboy διαθέτει 29 δωμάτια- από αυτά τα 12 κρεβατοκάμαρες- ενώ έχει μέχρι και άδεια για ζωολογικό κήπο. Είχε αγοραστεί από την εταιρεία που εκδίδει το διάσημο ανδρικό περιοδικό το 1971, για 1,05 εκατ. δολάρια.

Τα έργα και οι ημέρες της οικογένειας Μητρόπουλου

Η δύναμη της οικογένειας είναι φυσικά ο Ντιν Μητρόπουλος. Ο 70χρονος επιχειρηματίας είναι το κλασικό δείγμα του αυτοδημιούργητου μετανάστη που βρήκε στις ΗΠΑ το δικό του «όνειρο» και το έφτασε μέχρι τέλους. Η ιδιότητα που του αποδίδεται είναι αυτή του επενδυτή, ένα είδος Γουόρεν Μπάφετ α λα ελληναμερικανικά. Τα έργα και οι ημέρες του δεν τον διαψεύδουν: Ο Ντιν Μητρόπουλος είναι ένας αστέρας της βιομηχανίας των τροφίμων στις ΗΠΑ.

Το 2013 κατάφερε να αναστηλώσει την εταιρεία Hostess από τις στάχτες της. Πρόκειται για μια εταιρεία που έφτιαχνε γλυκά, μόνο που δεν κατάφερε να αντέξει τον ανταγωνισμό και κήρυξε πτώχευση. Τότε εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Ντιν Μητρόπουλος και την αγόρασε φθηνά.

dean
Ο επιτυχημένος ελληνικοαμερικανός επιχειρηματίας, Ντιν Μητρόπουλος

Το αποτέλεσμα ήταν εκθαμβωτικό. Τα γλυκά της Hostess επέστρεψαν στα ράφια των σούπερ μάρκετ και άρχισαν να γίνονται ξανά μια καθημερινή συνήθεια για τους αμερικανούς καταναλωτές. Το διαφημιστικό σλόγκαν που ακολουθούσε το προϊόν ήταν το εξής: «Η πιο γλυκιά επιστροφή στην ιστορία».

Ο Ντιν Μητρόπουλος είναι ένας επιχειρηματίας που έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους κινήσεις υψηλού ρίσκου. Στρατηγική του είναι να αγοράζει εταιρείες που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού και να τις στήνει ξανά στα πόδια τους, ώστε να τις ξαναπουλήσει ακριβότερα. Το 2014 μαζί με τους γιους του, Εβαν και Ντάρεν, πούλησαν την εταιρεία ποτών Pabst Brewing για 750 εκατ. δολάρια, αφού πρώτα την μετέτρεψαν σε μια άκρως επιτυχημένη επιχείρηση. Το ίδιο έχει κάνει με τις διάφορες άλλες εταιρείες. Με την ίδια ευκολία που πούλησε την εταιρεία Bumble Bee (έφτιαχνε κονσέρβες με τόνο), με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη «έσπρωξε» την Perrier-Jouet που παρήγαγε σαμπάνιες. Το Forbes εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή η περιουσία του Ντιν Μητρόπουλου ανέρχεται σε 2,4 δισ. δολάρια (2,11 δισ. ευρώ).

2014-03-01T185546Z_1_CBREA201GL300_RTROPTP_4_CBUSINESS-US-PABST-SALE
H γλυκιά στιγμή της επιτυχίας: ο Ντιν Μητρόπουλος ανακοινώνει την επιστροφή της εταιρείας γλυκών Hostess στην αγορά

Πληροφορίες αναφέρουν πως η οικογένεια Μητρόπουλου σκεφτόταν να μπει και στο χώρο των σπορ και συγκεκριμένα στον κόσμο του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Οπως σημειώνει ο αμερικανικός ιστότοπος heavy, το 2014 ένας εκπρόσωπος της ομάδας του αμερικανικού φούτμπολ Μπάφαλο Μπιλς παραδέχθηκε στην εφημερίδα Buffalo News ότι η οικογένεια Μητρόπουλου ενδιαφέρθηκε να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο. Κάτι τέτοιο, όμως, τελικά δεν προχώρησε.

Φαίνεται, όμως, ότι ο «σπόρος» του αθλητισμού έχει πέσει στο μυαλό του Ντιν Μητρόπουλου, γι’ αυτό και έκανε μια δεύτερη προσπάθεια με την ομάδα Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς, αλλά ηττήθηκε από τον επιχειρηματία Σαντ Καν, ο οποίος την αγόρασε δίνοντας 760 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, οι αναλυτές του NFL θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου να περάσει μια ομάδα στην κατοχή της οικογένειας.

Η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και το φλερτ για επενδύσεις

Να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2014, ο Ντιν Μητρόπουλος είχε συναντηθεί με τον τότε Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Ηταν ένας από τους 50 κροίσους οι οποίοι συνόδευσαν – καλοκαίρι του 2012- τον Mπιλ Kλίντον στο ταξίδι του και είχαν ενημερώσει τον κ. Σαμαρά για την πρόθεση τους να «ρίξουν» 100 εκατ. δολάρια στην ελληνική αγορά, αν βρουν τις κατάλληλες ευκαιρίες.

Ο Μητρόπουλος είχε δείχνει έντονο ενδιαφέρον να επενδύσει σε κλάδους που γνωρίζει καλά, όπως αυτός των τροφίμων, του τουρισμού και των ξενοδοχείων. Είχε δηλώσει «ανοικτός» σε συμφέρουσες προτάσεις και φέρεται να είχε δεχθεί διάφορες «κρούσεις».

Για ποιον λόγο δεν προχώρησε σε κάποιο deal; Γιατί δεν έχει βρει αυτό που εκείνος χαρακτηρίζει ως «επιχειρηματική ευκαιρία». Αυτό που ήλπιζε να κάνει ήταν να δημιουργήσει μια αντίστοιχη Aurora Food στην Ελλάδα, μια εταιρεία-κολοσσό που διαθέτει στον τομέα των τροφίμων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...