145
Ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ στην Αγκυρα με τον Ταγίπ Ερντογάν | Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα επενδύσουν $10 δισ. στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 23:42
Ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ στην Αγκυρα με τον Ταγίπ Ερντογάν
|Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα επενδύσουν $10 δισ. στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 23:42

Ζεστό χρήμα που έχει ανάγκη η οικονομία της που δοκιμάζεται από την υποτίμηση της λίρας φαίνεται ότι εξασφάλισε η Τουρκία από την επίσκεψη του ηγέτη  των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ στην Αγκυρα.

Επειτα από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ερντογάν, οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνίες για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, της τεχνολογίας, των μεταφορών, των υποδομών, της υγείας και της ενέργειας, ενώ συμφώνησαν σε συνεργασία στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των τροφίμων και της γεωργίας.

Τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι τα Εμιράτα σκοπεύουν να επενδύσουν 10 δισ. δολάρια στην Τουρκία. Τη διάθεση αυτού το ποσού ανακοίνωσε ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του κρατικού επενδυτικού ταμείου των ΗΑΕ, Μοχάμεντ Χασάν αλ Σουαΐντι.

Η επίσκεψη του ισχυρού άνδρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Άγκυρα και η συνάντηση του με τον Ερντογάν ήταν η πρώτη έπειτα από δέκα χρόνια σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ των δυο χωρών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...