256
Μια από τις εικόνες των δεκάδων χιλιάδων πράσινων χελωνών που κατέγραψε το drone από το νησί Raine στο οποίο θα γεννήσουν τα αυγά τους | Queensland Government/Supplied

Τα drones εισέβαλαν στο μεγάλο «πάρτι» αναπαραγωγής της πράσινης χελώνας

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2020, 14:45
Μια από τις εικόνες των δεκάδων χιλιάδων πράσινων χελωνών που κατέγραψε το drone από το νησί Raine στο οποίο θα γεννήσουν τα αυγά τους
|Queensland Government/Supplied

Τα drones εισέβαλαν στο μεγάλο «πάρτι» αναπαραγωγής της πράσινης χελώνας

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2020, 14:45

Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψαν drones από την μεγαλύτερη συγκέντρωση πράσινων θαλάσσιων χελωνών στον πλανήτη στο νησί Raine βόρεια του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία. Όπως και άλλα είδη θαλάσσιων χελωνών, οι πράσινες χελώνες μεταναστεύουν μεταξύ περιοχών όπου υπάρχει άφθονη τροφή για να τραφούν και περιοχών ωοτοκίας. Οι πράσινες χελώνες πηγαίνουν στις ακτές του Raine για να γεννήσουν τα αυγά τους.

Οι πράσινες χελώνες αποτελούν είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση και τα drones αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για τους ειδικούς που μελετούν αυτές τις χελώνες αναζητώντας τρόπους διάσωσης τους. Με τα drones γίνεται παρατήρηση των θαλάσσιων χελωνών ευκολότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια και για τις χελώνες και τους ερευνητές. To πιο σημαντικό είναι όμως ότι με τα drones γίνεται με μεγάλη ακρίβεια η καταγραφή των πληθυσμών των θαλάσσιων χελωνών. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα 7News τα drones κατέγραψαν στο νησί Raine ένα πληθυσμό περίπου 64 χιλιάδων πράσινων χελωνών. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πληθυσμό τους που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα σε κάμερα και ο αριθμός τους είναι διπλάσιος από εκείνον που εκτιμούσαν αρχικά οι επιστήμονες ότι θα υπάρχει στην περιοχή.

«Η καταμέτρηση χιλιάδων χελωνών μέσα από ένα μικρό σκάφος, πολλές φορές υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, είναι εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία. Η χρήση ενός drone κάνει την δουλειά πιο απλή και πιο ασφαλή παρέχοντας μεγάλης ακρίβειας μετρήσεις με τα δεδομένα να αποθηκεύονται άμεσα χωρίς κινδύνους να χαθούν. Αυτή νέα η έρευνα έχει μεγάλη σημασία για να μάθουμε τον πληθυσμό της πράσινης χελώνας και τι πρέπει να κάνουμε για αυτόν» αναφέρει ο Άντριου Ντάνσταν του Τμήματος Περιβάλλοντος και Επιστήμης του Κουίνσλαντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...