301
|

Συζήτηση με τον καθηγητή υποκριτικής Ανδρέα Μανωλικάκη στη Σχολή Μωραΐτη

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 21:29

Συζήτηση με τον καθηγητή υποκριτικής Ανδρέα Μανωλικάκη στη Σχολή Μωραΐτη

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 21:29

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης-Ψυχικού – ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. διοργανώνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση-συζήτηση με τον Ανδρέα Μανωλικάκη, ο οποίος με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελή Ξυριδάκη.

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας καθηγητής υποκριτικής και σκηνοθεσίας, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Δια Βίου μέλος του Actors Studio, της περίφημης σχολής που ίδρυσε ο Ηλίας Καζάν, θα απαντήσει σε ερωτήσεις της συντονίστριας της συζήτησης Σόφης Ζαφρακοπούλου – Αντιπροέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. και Δημοτικής Συμβούλου- αλλά και του κοινού, για την επαγγελματική του πορεία στο εξωτερικό, για τις εντυπώσεις του από τα μεγάλα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου με τα οποία έχει συνεργαστεί και έχει γνωρίσει, αλλά και για τις δυσκολίες μιας τέτοιας διαδρομής.

Θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στο Σύστημα Στανισλάφσκι, στη Μέθοδο του Actors Studio, στην θεατρική εκπαίδευση, στην διδασκαλία της υποκριτικής και της σκηνοθεσίας, στη μετάφραση, στην κριτική, στο επάγγελμα του ηθοποιού και του σκηνοθέτη, στις σχέσεις και υποχρεώσεις του σκηνοθέτη, του συγγραφέα και των ηθοποιών στο ανέβασμα του έργου.

Επίσης θα μιλήσει για το διάσημο Actors Studio, την ιστορία και την σημασία του. Δια Βίου μέλη του Actors Studio ήταν και είναι ηθοποιοί όπως Marlon Brando, Marilyn Monroe, Paul Newman, Jane Fonda, James Dean, Robert De Niro, Al Pacino, Ellen Burstyn, Jack Nicholson, Alec Baldwin, κ.α. Από τους νέους ο Bradley Cooper ο οποίος υπήρξε και μαθητής του Ανδρέα Μανωλικάκη.

Τέλος θα αναφερθεί στην οργάνωση και συγκρότηση θεατρικών ομάδων και στο ρόλο τους στην ενδυνάμωση, ευαισθητοποίηση, καλλιέργεια και κοινωνικοποίηση του ατόμου.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα θεάτρου της Σχολής Μωραΐτη την Πέμπτη 14 Μαρτίου και ώρα 18:00, θα δώσει σε όλους μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τον εξαίρετο καλλιτέχνη και να παρακολουθήσουμε βήμα-βήμα την πολύ επιτυχημένη καλλιτεχνική του πορεία στο χώρο του θεάματος.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. στο τηλέφωνο 210 6822217