190
Από την πρωινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την ΕΡΤ – Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 18:19
Από την πρωινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την ΕΡΤ – Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 18:19

Οι προοπτικές μετεξέλιξης της ΕΡΤ σε μια σύγχρονη δημόσια τηλεόραση ήταν το αντικείμενο υπουργικής σύσκεψης η οποία διεξήχθη το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι εκ του νόμου συναρμόδιοι υπουργοί που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση της ΕΡΤ, οι Στ. Πέτσας, Χρ. Σταϊκούρας και η Λίνα Μενδώνη, ενώ παρών ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης λόγω των πολλών αθλητικών γεγονότων που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Στο πρώτο μέρος της σύσκεψης παρών ήταν και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέλυσε τις τηλεοπτικές και οικονομικές συνέπειες που έχει στο πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ η μετάδοση αγώνων των τριών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση και καθώς ο κ. Δρόσος έχει υποβάλει την παραίτησή του, ο κ. Μητσοτάκης τού ζήτησε να παραμείνει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, μέχρις ότου ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Πρόθεση της νέας κυβέρνησης είναι η ΕΡΤ να ανταποκριθεί στον ρόλο που αναμένουν οι πολίτες από εκείνη, να γίνει δηλαδή μια υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκή δημόσια ραδιοτηλεόραση, η οποία θα προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία και βέβαια θα προάγει τον πολιτισμό, όπως είναι εκ του Συντάγματος υποχρέωσή της.