374
|

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Πρωταθλήματα στο γήπεδο και όχι στους διαδρόμους επιτροπών και δικαιοδοτικών οργάνων

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 15:18

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Πρωταθλήματα στο γήπεδο και όχι στους διαδρόμους επιτροπών και δικαιοδοτικών οργάνων

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 15:18

Πανικό μαρτυρά, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η εκ των υστέρων παρέμβαση Μητσοτάκη (εδώ) για το θέμα που προέκυψε με την επίμαχη είσηγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Τα πρωταθλήματα πρέπει να κερδίζονται στο γήπεδο και όχι στους διαδρόμους επιτροπών και δικαιοδοτικών οργάνων, επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, χωρίς να λείπει και η… «μπηχτή» για τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη με την ακόλουθη διατύπωση:

«Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να απαλλαγεί ο ελληνικός αθλητισμός από εκείνους οι οποίοι χρησιμοποιούν τους συλλόγους για πολιτικούς και οικονομικούς σκοπούς. Και ιδίως από εκείνους οι οποίοι ατιμώρητοι αποθρασύνονται διαρκώς και δυναστεύουν το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, θεωρώντας πως τους ανήκει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δυναμίτη έβαλε στα θεμέλια, όχι μόνον του πρωταθλήματος της σούπερ λιγκ, αλλά γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό και με σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις, το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) με βάση το οποίο προτείνεται ο υποβιβασμός των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Μεγάλες ευθύνες για την εξέλιξη βαρύνουν την Κυβέρνηση και ιδίως τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, με την παρέμβαση που έκανε στην επιτροπή, αντικαθιστώντας δύο από τα μέλη της. Κι αυτό ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διερεύνηση της καταγγελίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός εναντίον των δύο ΠΑΕ της Βόρειας Ελλάδας.

Τέτοιες παρεμβάσεις και αποφάσεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να πυροδοτούν την οπαδική βία, εξαιτίας της οποίας έχουμε θρηνήσει και ανθρώπινα θύματα, σε μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη για το ήδη τραυματισμένο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει την υπουργική παρέμβαση η οποία δημιουργεί υποψίες και αμφιβολίες ενώ γεννά ερωτηματικά στα οποία η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις. Και οι απαντήσεις δε δίδονται με εκ των υστέρων πρωθυπουργικές παρεμβάσεις οι οποίες έρχονται να διορθώσουν την αρχική παρέμβαση του υφυπουργού. Αυτό μόνον το πανικό δείχνει, στον οποίο περιέπεσε η κυβέρνηση της ΝΔ η οποία αυτοπαγιδεύτηκε εξαιτίας της δικής της πολιτικής.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να απαλλαγεί ο ελληνικός αθλητισμός από εκείνους οι οποίοι χρησιμοποιούν τους συλλόγους για πολιτικούς και οικονομικούς σκοπούς. Και ιδίως από εκείνους οι οποίοι ατιμώρητοι αποθρασύνονται διαρκώς και δυναστεύουν το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, θεωρώντας πως τους ανήκει.

Τέλος, επισημαίνουμε πως πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ισονομία και η διαφάνεια ώστε τα πρωταθλήματα να κερδίζονται στο γήπεδο και όχι στους διαδρόμους επιτροπών και δικαιοδοτικών οργάνων»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...