338
Αποστολάκης - Τσίπρας στην υπουργοποίηση του πρώτου τον Ιανουάριο του 2019. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «εξαγορά» του Αποστολάκη! | INTIMENEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για Αποστολάκη: «Σωσίβιο» Μητσοτάκη με εξαγορά στελεχών έναντι υπουργικών θώκων

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2021, 12:42
Αποστολάκης - Τσίπρας στην υπουργοποίηση του πρώτου τον Ιανουάριο του 2019. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «εξαγορά» του Αποστολάκη!
|INTIMENEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για Αποστολάκη: «Σωσίβιο» Μητσοτάκη με εξαγορά στελεχών έναντι υπουργικών θώκων

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2021, 12:42

Με «πυρά» περί ομολογίας της παταγώδους -όπως αναφέρεται- αποτυχίας της κυβέρνησης σε μία σειρά από τομείς, όπως η Υγεία και η Πολιτική Προστασία, υποδέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ την ανακοίνωση των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα.

Από την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου δεν έλειψαν οι χαρακτηρισμοί, όπως «ακροδεξιός» για τον νέο υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, εκεί όμως που προκαλεί αίσθηση η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στο σχόλιό της για την επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη, πρώην υπουργού Αμυνας στη (δεύτερη -μετά την αποχώρηση Καμμένου) κυβένηση Τσίπρα, ως επικεφαλής στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Παρά τις πληροφορίες ότι υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο στον Αλέξη Τσίπρα, όσο και στη Φώφη Γεννηματά, για την είσοδο του κ. Αποστολακη στην κυβέρνηση, η Κουμουνδούρου παρουσιάστηκε οξύτατη στην αντίδρασή της, κάνοντας λόγο για «σωσίβιο» με «εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων». Με απλά λόγια στον ΣΥΡΙΖΑ υπονοούν ότι ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ δελεάστηκε – εξαγοράστηκε (άγνωστο πώς και με τι) προκειμένου να αποδεχθεί να μπει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με τη πρόφαση της δήθεν συναίνεσης», αναφέρει επί λέξει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για τον ανασχηματισμό, η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:

Ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του ομολόγησε κυνικά την παταγώδη αποτυχία του. Πανηγύριζε για την «επιτυχή» διαχείριση της πανδημίας και έδιωξε τον κ. Κικίλια για να βάλει έναν ακροδεξιό. Πανηγύριζε γιατί «ο σχεδιασμός στις πυρκαγιές πέτυχε» και έδιωξε τους αρμόδιους υπουργούς. 

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με τη πρόφαση της δήθεν συναίνεσης.

Όποια πρόσωπα όμως και να αλλάξει η αποτυχία έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Και οι πολίτες αντιμετωπίζουν την παταγώδη αποτυχία του κ. Μητσοτάκη στην καθημερινότητά τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...