213
| Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συρίγος: Πώς θα γίνονται από τον Σεπτέμβριο τα μαθήματα σε σχολεία και πανεπιστήμια

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 17:11
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συρίγος: Πώς θα γίνονται από τον Σεπτέμβριο τα μαθήματα σε σχολεία και πανεπιστήμια

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 17:11

Η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και τα πανεπιστήμια, θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο διά ζώσης. Αυτό ξεκαθάρισε την Παρασκευή ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος.

Οπως είπε πάντως στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, την 1η Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια με τους ίδιους όρους που έγιναν τον Ιούνιο, δηλαδή η εξέταση σε ένα μάθημα θα γίνεται είτε διά ζώσης είτε ηλεκτρονικά, με απόφαση του πανεπιστημίου.

«Το μεγάλο τεστ για τα πανεπιστήμια αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου. Θα φροντίσουμε τις πρώτες μέρες να υπάρχουν δομές για εμβολιασμούς των φοιτητών», είπε ο υφυπουργός Παιδείας και διευκρίνισε ότι ειδικά στις ιατρικές σχολές θα υπάρχουν μόνιμες δομές εμβολιασμού για όλους τους φοιτητές.

Οσον αφορά τα σχολεία, οι μαθητές θα μπαίνουν για μάθημα με δύο self tests την εβδομάδα, ενώ οι καθηγητές, δάσκαλοι και διδακτικό προσωπικό με δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα. Οσοι έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες θα μπαίνουν κανονικά στις αίθουσες.

Εν τω μεταξύ, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στα σχολεία για τους εκπαιδευτικούς που δεν θα τηρήσουν τα μέτρα για τον κορονοϊό, δήλωσε, επίσης στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα για τους δημόσιους υπαλλήλους, με αναστολή εργασίας και μη καταβολή μισθού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...