212
Από προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συρία: Δεν κατέληξε σε συμφωνία το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2019, 22:21
Από προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συρία: Δεν κατέληξε σε συμφωνία το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2019, 22:21

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν κατέληξε σε κοινή δήλωση για την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας, στη βορειοανατολική Συρία.

Κι αυτό γιατί, ΗΠΑ και Ρωσία έθεσαν βέτο σε δήλωση των πέντε ευρωπαϊκών κρατών – μελών του Συμβουλίου, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία και το Βέλγιο που καταδίκαζαν την επιχείρηση.

Η σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έγινε εκτάκτως και κεκλεισμένων των θυρών, έπειτα από αίτημα που κατέθεσαν τα 5 ευρωπαϊκά κράτη – μέλη του, τα οποία σε δήλωσή τους προτρέπουν την Τουρκία να σταματήσει την επιχείρηση στη Συρία.

Όπως επισημαίνουν, αυτή απειλεί την πρόοδο που έχει επιτευχθεί κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Με «συνέπειες» προειδοποιεί την Άγκυρα η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με συνέπειες αναφορικά με τη στρατιωτική επιχείρησή της εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων στη βορειοανατολική Συρία, εάν δεν προστατεύσει τους ευάλωτους πληθυσμούς και δεν περιορίσει το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.

«Η αποτυχία να παίξει σύμφωνα με τους κανόνες, να προστατεύσει τους ευάλωτους πληθυσμούς, η αποτυχία να εγγυηθεί ότι το ISIS δεν θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί αυτές τις ενέργειες για να ανασυνταχθεί, θα έχει συνέπειες» είπε σε δημοσιογράφους η αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ Κέλι Νάιτ Κραφτ μετά τη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών, του Συμβουλίου Ασφαλείας για το θέμα της Συρίας.