325
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον υπουργό Εξωτερικών Νϊκο Δένδια στο Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης την Τετάρτη 14 Απριλίου | Υπουργείο Εξωτερικών

«Συνωστισμός» τηλεοπτικών συνεργείων στο Γενικό Προξενείο της Πόλης για τη συνάντηση Βαρθολομαίου – Δένδια [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 13:45
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον υπουργό Εξωτερικών Νϊκο Δένδια στο Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης την Τετάρτη 14 Απριλίου
|Υπουργείο Εξωτερικών

«Συνωστισμός» τηλεοπτικών συνεργείων στο Γενικό Προξενείο της Πόλης για τη συνάντηση Βαρθολομαίου – Δένδια [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 13:45

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης – συνάντηση που προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των τουρκικών ΜΜΕ, ενόψει και του αυριανού τετ α τετ του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας με τον τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Δένδιας θα επιστρέψει αυθημερόν στην Αθήνα, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη η έκτακτη διυπουργική (Εξωτερικών και Αμυνας) τηλεδιάσκεψη του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν (σ.σ. είναι ωστόσο βέβαιο ότι στην ατζέντα θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία).

«Είναι μία πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση που σήμερα συναντώ την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

»Θα ήθελα να του μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς και τον σεβασμό του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ήδη έχει διαβιβάσει τα συλλυπητήριά του, όπως και εγώ τα δικά μου, για το δυσάρεστο γεγονός της αποδημίας του συνεργάτη του Πατριάρχη.

»Θα ήθελα επίσης να του ευχηθώ και να τον συγχαρώ για τη συμπλήρωση φέτος τριάντα ετών παρουσίας του στον Οικουμενικό Θρόνο και – αν δεν απατώμαι – εξήντα ετών ιεροσύνης.

»Ο Θεός να στηρίζει και να επευλογεί την προσπάθειά του στην ηγεσία της Ορθοδοξίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών πριν από την έναρξη της συνάντησης.

«Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν για εμάς στο υπουργείο Εξωτερικών οι πρωτοβουλίες του Πατριάρχη σε θέματα ιδιαίτερα ευαίσθητα, όπως, παραδείγματος χάριν, τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος,  για τα οποία ο Οικουμενικός Θρόνος έχει αναπτύξει πολύ μεγάλη παγκόσμια δραστηριότητα. Θα έχω, λοιπόν, την ευκαιρία να τα συζητήσω μαζί του, όπως βέβαια και ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία, την Ομογένεια εδώ στην Κωνσταντινούπολη και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος», πρόσθεσε ο Νίκος Δένδιας που έκλεισε τις δηλώσεις του απευθυνόμενος στον κ. Βαρθολομαίο:

«Είναι για εμένα, όπως λέω πάντα, μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή να συναντώ για άλλη μια φορά τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Σας ευχαριστώ θερμά, Παναγιώτατε, που μου δώσατε αυτή την ευκαιρία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News