495
Η Κατερίνα Τικόνοβα (δεξιά) όταν είχε εμφανιστεί στη ρωσική τηλεόραση, το 2018 | Rossiya TV

Σύντροφος της κόρης του Πούτιν είναι ο… Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2022, 13:02
Η Κατερίνα Τικόνοβα (δεξιά) όταν είχε εμφανιστεί στη ρωσική τηλεόραση, το 2018
|Rossiya TV

Σύντροφος της κόρης του Πούτιν είναι ο… Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2022, 13:02

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να μη θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστό τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά τον Ιγκόρ Ζελένσκι δεν μπορεί να τον αποφύγει· είναι ο σύντροφος της κόρης του και πατέρας του εγγονιού του!

Ο ρώσος συνονόματος του ουκρανού προέδρου ήταν μέχρι τον Απρίλιο διευθυντής του κρατικού μπαλέτου του Μονάχου, αλλά εξαναγκάστηκε σε παραίτηση επειδή αρνήθηκε να καταδικάσει την εισβολή που διέταξε ο «πεθερός» του.

Οπως ανέφερε το Der Spiegel, που συνεργάστηκε με το ρωσικό ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης iStories στη συγκεκριμένη έρευνα, η 35χρονη Κατερίνα Τικόνοβα, μία από τις δύο –ή τρεις– κόρες του ρώσου προέδρου, σχετίστηκε με τον 52χρονο χορευτή Ζελένσκι, ενώ ήταν ακόμα παντρεμένη με τον δισεκατομμυριούχο Κίριλ Σαμάλοφ, από τον οποίο πήρε διαζύγιο το 2018. Μάλιστα, η Τικόνοβα και ο Ζελένσκι έχουν ένα παιδί.

Η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε ότι από το 2017 έως το 2019, η Τικόνοβα ταξίδεψε πάνω από 50 φορές στο Μόναχο, όπου ο Ζελένσκι ήταν διευθυντής στο μπαλέτο.

Η κόρη του Πούτιν ταξίδεψε με ιδιωτικές πτήσεις και είχε πάντα μαζί της άνδρες της προεδρικής ασφάλειας του Πούτιν. Τα ταξίδια συνεχίστηκαν και την άνοιξη του 2020, εν μέσω της πανδημίας, ενώ μαζί της είχε και ένα κοριτσάκι δύο ετών, η οποία φαίνεται πως είναι η μέχρι τώρα άγνωστη εγγονή του Πούτιν. Επιβάτης σε κάποιες από εκείνες τις πτήσεις Μόσχα – Μόναχο ήταν και ο Ζελένσκι. Το όνομα του παιδιού φαίνεται ότι είναι Ιγκόρεβνα.

Ο διευθυντής του μπαλέτου παραιτήθηκε στις 4 Απριλίου, για «οικογενειακούς λόγους», καθώς αρνήθηκε να καταδικάσει τον πόλεμο του Πούτιν.

Ο Ζελένσκι έχει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο του κρατικού ιδρύματος Εθνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ρωσίας, το οποίο χτίζει ένα πολιτιστικό κέντρο στην Κριμαία.

Ο Ιγκόρ Ζελένσκι, το 2016, όταν είχε αναλάβει διευθυντής του κρατικού μπαλέτου του Μονάχου – EPA/MATTHIAS BALK

Οσο κι αν οι ίδιοι είχαν προσπαθήσει να τον κρατήσουν κρυφό, φαίνεται πως κάποιοι στο κρατικό μπαλέτο της Βαυαρίας γνώριζαν τον δεσμό του διευθυντή με την κόρη του Πούτιν.

Είναι άγνωστο το πού βρίσκονται σήμερα η Τικόνοβα, ο Ζελένσκι και το παιδί τους.

Η Κατερίνα Τικόνοβα είναι γνωστή στη Ρωσία ως υποδιευθύντρια στο Ινστιτούτο Μαθηματικών Ερευνών Πολύπλοκων Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Η αδελφή της είναι η Μαρία Βορόντσοβα, ερευνήτρια στη Γενετική. Και οι δύο είναι κόρες του Πούτιν και της Λιουντμίλα Πούτιν, με την οποία ήταν παντρεμένος για 30 χρόνια, μέχρι το διαζύγιό τους, το 2013. Εδώ και πολλά χρόνια, έχει αναφερθεί η ύπαρξη και τρίτης κόρης του ρώσου προέδρου, από σχέση του εκτός γάμου, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Ο Πούτιν δεν μιλά σχεδόν ποτέ για τις κόρες του, οι οποίες ζούσαν πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μόνο το 2015 ο ρώσος πρόεδρος είχε πει ότι οι δύο κόρες του έχουν σπουδάσει και ζουν τη ζωή που έχουν επιλέξει στη Ρωσία, μιλούν τρεις γλώσσες και είναι πολύ υπερήφανος για αυτές. Το 2018, η Τικόνοβα, που χρησιμοποιεί το επίθετο της γιαγιάς της από την πλευρά της μητέρας της, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη ρωσική τηλεόραση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...