298
Ο ρώσος μαικήνας Μιχαήλ Αμπράμοβ | new.russikona.ru

Συντριβή ελικοπτέρου στον Πόρο: νεκρός ο επιχειρηματίας και συλλέκτης Μιχαήλ Αμπράμοβ

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2019, 13:07
Ο ρώσος μαικήνας Μιχαήλ Αμπράμοβ
| new.russikona.ru

Συντριβή ελικοπτέρου στον Πόρο: νεκρός ο επιχειρηματίας και συλλέκτης Μιχαήλ Αμπράμοβ

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2019, 13:07

Ο ιδρυτής του Μουσείου Ρωσικών Εικόνων, γνωστός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, Μιχαήλ Αμπράμοβ, είναι ο ένας από τους δύο Ρώσους που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα με το ελικόπτερο Αugusta στον Πόρο.

Αυτό αποκαλύπτει σε δημοσίευμα του το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti (δείτε το ολόκληρο εδώ), επικαλούμενο πρώην εργαζόμενο του μουσείου.

Οσον αφορά τον δεύτερο Ρώσο που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, σύμφωνα πάντα με το RIA, πρόκειται για τον Ντάβελ Ακολίνιν.

 «Αρχικά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Όμως μου το επιβεβαίωσε ο προσωπικός του βοηθός. Υπάρχουν άνθρωποι που επικοινώνησαν με την οικογένειά του και μίλησαν με τον διευθυντή του μουσείου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι νεκρός», δήλωσε στο RIA o πρώην υπάλληλος του μουσίου Σεργκέι Μριούν.

Γεννημένος στη Μόσχα το 1963 ο ρώσος μαικήνας Μιχαήλ Αμπράμοβ είχε αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση, χρηματοδοτώντας ιδρύματα για ορφανά και βετεράνους πολέμου.

Συνομιλητής μελών της Δούμας, αλλά και του ρώσου πατριάρχη Κυρίλλου (μαζί στη φωτογραφία κάτω), είχε διακριθεί για την προσφορά του στην προστασία και διαφύλαξη της ρωσικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συλλέκτης εικόνων από το 2000, ίδρυσε λίγα χρόνια αργότερα το «Μουσείο Ρωσικών Εικόνων», τη μοναδική ιδιωτική συλλογή βυζαντινών και ρωσικών έργων θρησκευτικής τέχνης που έχει επίσημα μετατραπεί σε μουσείο, αναγνωρισμένο από το ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων), όπως υπογραμμίζεται στη σχετική περιγραφή στον επίσημο ιστόπο του μουσείου.

Την είδηση του θανάτου του Μιχαήλ Αμπράμοβ επιβεβαίωσαν λίγο αργότερα η κριτικός τέχνης Ιρίνα Γιαζίκοβα και ο διευθυντής του Επιστημονικού Κέντρου για τον Ανατολικό Χριστιανικό Πολιτισμό, Αλεξέι Λίντοφ.

Погиб Михаил Абрамов. создатель Музея русской иконы. Царство Небесное! Светлая память!

Geplaatst door Ирина Языкова op Dinsdag 20 augustus 2019

«Ο Μιχαήλ Αμπράμοβ, ο δημιουργός του πρώτου ιδιωτικού Μουσείου Ρωσικών Εικόνων στη Μόσχα, είναι νεκρός» αναφέρει στην ανάρτησή του, ο Λίντοφ, επισημαίνοντας ότι ο εκλιπών αγαπούσε τη ζωή και όλες τις εκφάνσεις της και άφησε πίσω του μια πολύτιμη κληρονομιά.

Погиб Михаил Абрамов – создатель первого частного Музея Русской иконы в Москве. Лето продолжает собирать свою страшную…

Geplaatst door Alexei Lidov op Dinsdag 20 augustus 2019

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...