207
Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο | REUTERS/Adriano Machado

Συνελήφθη στρατιωτικός της συνοδείας του Μπoλσονάρο με βαλίτσες γεμάτες κοκαΐνη

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2019, 08:52
Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο
|REUTERS/Adriano Machado

Συνελήφθη στρατιωτικός της συνοδείας του Μπoλσονάρο με βαλίτσες γεμάτες κοκαΐνη

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2019, 08:52

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε στρατιωτικό, στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας της Βραζιλίας, που μετέφερε τρεις βαλίτσες γεμάτες με κοκαΐνη σε στρατιωτικό αεροσκάφος.

Η σύλληψη έγινε την Τρίτη στη Σεβίλλη, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη στάση εκεί του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο.

Η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας ανέφερε ότι ο πιλότος συνελήφθη γιατί θεωρείται ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών. Πρόσθεσε ότι η στρατονομία της χώρας έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

Πηγή από την ισπανική αστυνομία ανέφερε στο Reuters ότι αστυνομικοί ανακάλυψαν 39 κιλά κοκαΐνης σε τρεις βαλίτσες, τις οποίες έλεγξαν ενώ το αεροσκάφος περίμενε να συνεχίσει το ταξίδι του για το Τόκιο.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ισπανία και τη Βραζιλία μεταδίδουν ότι ο άνδρας, που έχει τον βαθμό του σμηνία, ανήκει σε ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας που είχε υποστηρικτικό ρόλο στο ταξίδι του Μπολσονάρο στην Ιαπωνία για τη Σύνοδο της G20 αυτήν την εβδομάδα. Αυτό πάντως δεν έχουν επιβεβαιώσει ούτε βραζιλιάνοι ούτε ισπανοί αξιωματούχοι.

Από την πλευρά του ο Μπολσονάρο σημείωσε σε tweet ότι ενημερώθηκε από τον υπουργό Aμυνας για τη σύλληψη και διέταξε την «άμεση συνεργασία με την ισπανική αστυνομία», χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο πρόγραμμά του, το οποίο έκτοτε τροποποιήθηκε.

Στο αρχικό επίσημο πρόγραμμα του προέδρου της Βραζιλίας είχε καταγραφεί η Σεβίλλη ως στάση, όμως στην αναθεωρημένη εκδοχή του αναφερόταν η Λισαβόνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...