244
Στιγμιότυπο από την πρωινή ένταση στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου. Είχε και συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνελήφθη στον Εύοσμο η μητέρα-αρνήτρια του self test – Εδειραν καθηγητή στο Ηράκλειο

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2021, 18:31
Στιγμιότυπο από την πρωινή ένταση στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου. Είχε και συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνελήφθη στον Εύοσμο η μητέρα-αρνήτρια του self test – Εδειραν καθηγητή στο Ηράκλειο

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2021, 18:31

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου γυναίκα η οποία φέρεται μέσω αναρτήσεων στο Διαδίκτυο να προέτρεπε μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς τα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού (self-test).

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για τη μητέρα του μαθητή που είχε υποβάλει μήνυση εναντίον εκπαιδευτικών σε Λύκειο της δυτικής Θεσσαλονικης, όταν εκείνοι, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν επέτρεψαν στον γιο της να προσέλθει στο μάθημα επειδή δεν προσκόμισε self test.

Κατά πληροφορίες οι επίμαχες αναρτήσεις παρέμεναν ενεργές στο προσωπικό της προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οπότε οι αστυνομικές αρχές εφήρμοσαν προηγούμενη κατ’ επείγουσα εισαγγελική παραγγελία για τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίες σε ανάλογες περιπτώσεις για το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.

Νωρίτερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχε ζητήσει να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή στις περιπτώσεις που χρήστες του Διαδικτύου καλούν, μέσω αναρτήσεων, να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self-test.

Τούτο διότι υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει κλιμάκωση τέτοιων φαινομένων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως ανέφερε το ertnews, στο Ηράκλειο της Κρήτης υπήρξε επεισόδιο εις βάρος του διευθυντή του τοπικού Επαγγελματικού Λυκείου, με αποτέλεσμα μάλιστα καταλήξει ο καθηγητής στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, ο διευθυντής δέχτηκε επίθεση μέσα στο σχολείο του, από αρνητή των αυτοδιαγνωστικών τεστ, ενώ το συγκεκριμένο σχολείο τελούσε ήδη από το πρωί της Πέμπτης υπό κατάληψη.

Μάλιστα στον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, έχουν υποβάλει μήνυση γονείς- αρνητές των τεστ, καθώς δεν επέτρεψε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα την είσοδο στους μαθητές που δεν είχαν υποβληθεί σε τεστ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...