362
|

Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2021, 10:00

Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2021, 10:00

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση Φουρθιώτη, καθώς, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του τηλεπαρουσιαστή που είχε προσαχθεί στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο ερευνών για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο σπίτι του, αλλά και για την επίθεση ενόπλων εναντίον αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, φέρεται να έχει επιβεβαιωθεί τουλάχιστον μία επικοινωνία του Μένιου Φουρθιώτη με ένα από τα δύο άτομα –αμφότεροι ποινικοί– που επίσης προσήχθησαν για την υπόθεση.

Μέσα από την έρευνα τηλεφωνικών και διαδικτυακών συνομιλιών φέρεται να βρέθηκε η σύνδεση μεταξύ της –όπως αποδεικνύεται– σκηνοθετημένης επίθεσης με καλάσνικοφ στην οικία Φουρθιώτη στον Διόνυσο στις 17 Απριλίου και λίγες ώρες νωρίτερα, τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου, της επίθεσης ενόπλων που επέβαιναν σε μηχανή, κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην οδό Θησέως στη Νέα Ερυθραία.

Ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του, τόσο με καλάσνικοφ, όσο και με εκρηκτικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτα, καθώς, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φέρεται να τις είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς του, προσλαμβάνοντας τους δύο άλλους συλληφθέντες για να τις εκτελέσουν.

Από την αστυνομική έρευνα της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι επρόκειτο για τους ίδιους δράστες που πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στη Νέα Ερυθραία.

Από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας φέρεται επίσης να διαπιστώθηκε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε και στις δύο επιθέσεις (σε Διόνυσο και Ν. Ερυθραία) ήταν το ίδιο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Φουρθιώτης γνώριζε τους δύο δράστες, οι οποίοι είναι άτομα με ποινικό παρελθόν στη νύχτα, στην περιοχή του Πειραιά και –κατά δήλωσή τους– τους είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν ως σεκιούριτι.

Εκτός από τους δύο ποινικούς, συνελήφθη και ο αδελφός ενός εκ των δύο, ο οποίος φέρεται ότι τους βοήθησε να κρύψουν το δίκυκλο με το οποίο διέφυγαν μετά τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών.

Ο ένας εξ αυτών, σημειώνεται, είχε ταυτοποιηθεί από την αρχή, από DNA σε τσάντα που τους έπεσε στη Νέα Ερυθραία.

Η έρευνα συνεχίζεται σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του εκδότη-δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Με την ολοκλήρωση του κατηγορητηρίου, ο Φουρθιώτης και οι άλλοι  συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα λίγο μετά τις 13.00 της Μ. Τετάρτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...