200
Η φωτογραφία που «ανέβηκε» στα social media. Χωρίς αυτή δεν θα είχε γίνει απολύτως τίποτα | Facebook

Συνελήφθη ο «λεβέντης Κρητικός» που έσερνε σκύλο δεμένο στο ΙΧ του

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2019, 17:33
Η φωτογραφία που «ανέβηκε» στα social media. Χωρίς αυτή δεν θα είχε γίνει απολύτως τίποτα
|Facebook

Συνελήφθη ο «λεβέντης Κρητικός» που έσερνε σκύλο δεμένο στο ΙΧ του

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2019, 17:33

Η εικόνα έκανε τον γύρο του Διαδικτύου. Χωρίς ίχνος ντροπής, σε δημόσια θέα, οδηγός ΙΧ είχε δέσει στον προφυλακτήρα του οχήματός του έναν σκύλο ενώ κινείτο στην Παλαιά Εθνική Οδοό Χανίων – Ρεθύμνου, προς το χωριό Κούφη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το άτυχο σκυλί πάσχιζε να τρέξει στην ταχύτητα του αυτοκινήτου και σε ορισμένα σημεία της διαδρομής σερνόταν πίσω του.

Κάποιος όμως πρόλαβε να απαθανατίσει το βασανιστήριο του ζώου, ανεβάζοντας τη φωτογραφία στο Facebook.

Επειτα από χιλιάδες κοινοποιήσεις και συγκεκριμένες καταγγελίες σε βάρος του ιδιοκτήτη του ΙΧ (ήταν άλλωστε εμφανής στη φωτογραφία ο αριθμός της πινακίδας κυκλοφορίας του ΙΧ), για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου, δράστης ήταν ένας 73χρονος Ελληνας  ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας ζώων συντροφιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σκύλος δεν ήταν δικός του, αλλά αδέσποτος. Είχε μπει σε κοπάδι με πρόβατα και τα έπνιγε, ισχυρίστηκε. Στην προσπάθειά του να τον απομακρύνει προσπάθησε να τον βάλει στο αυτοκίνητο, ο σκύλος αγρίεψε και τότε τον έδεσε με σχοινί στον προφυλακτήρα. «Δεν έτρεχα, προσπάθησαν απλά να τον απομακρύνω», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...