509
Ο 61 ετών συλληφθείς έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση στα μπουζούκια για τη διασκέδασή του και είχε παρουσιαστεί στον εικονιζόμενο στη φωτογραφία Λεύτερη Πανταζή ως θαυμαστής του | Τwitter

Συνελήφθη ο απατεώνας με το κόλπο των 60.000 ευρώ -η «παγίδα» στον Λευτέρη Πανταζή

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2018, 15:25
Ο 61 ετών συλληφθείς έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση στα μπουζούκια για τη διασκέδασή του και είχε παρουσιαστεί στον εικονιζόμενο στη φωτογραφία Λεύτερη Πανταζή ως θαυμαστής του
|Τwitter

Συνελήφθη ο απατεώνας με το κόλπο των 60.000 ευρώ -η «παγίδα» στον Λευτέρη Πανταζή

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2018, 15:25

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε τελικά ο απατεώνας με την «πλούσια» δράση στα νότια προάστια και θύματα εύπιστους εύπορους πολίτες, ανάμεσά τους και ο γνωστός τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής.

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 61 ετών που συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στη Νέα Σμύρνη μαζί με την 39χρονη συνεργό του από την Κένυα.

Οι συλληφθέντες  παρουσιάζονταν στα υποψήφια θύματά τους ως δήθεν εύποροι επιχειρηματίες με φιλανθρωπικές ευαισθησίες.

Προφασιζόμενοι ότι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που διαθέτουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρότρυναν τα θύματά τους να προσφέρουν από κοινού χρηματικά ποσά για δωρεές.

Για να γίνουν μάλιστα περισσότερο πειστικοί, τους διαβεβαίωναν για την ασφάλεια των χρημάτων τους, δίνοντάς τους ως εγγύηση κλειστό χρηματοκιβώτιο, το οποίο υποτίθεται ότι περιείχε το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Σε άλλες περιπτώσεις (ή και συνδυαστικά) εμφανίζονταν ως γνώστες της χρηματιστηριακής αγοράς και έπειθαν τα θύματά τους να τους δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για υψηλής απόδοσης επενδύσεις.

Με τη… δοκιμασμένη αυτή μέθοδο προσέγγισε ο 61 ετών απατεώνας και τον Λευτέρη Πανταζή.

Υποστηρίζοντας ότι έχει επαφές με την Εκκλησία και κοινωφελή ιδρύματα είπε στον δημοφιλή τραγουδιστή ότι βρισκόταν σε αναζήτηση χρημάτων για μία δωρεά σε ίδρυμα της Κρήτης και του ζήτησε να τον βοηθήσει με τις γνωριμίες που είχε.

Αφού τον έπεισε για τη σημασία της δωρεάς και του απέσπασε ποσό 60.000 ευρώ, για να γίνει ακόμη πιο πιστευτός τού παρέδωσε και ένα χρηματοκιβώτιο με το αντίστοιχο ποσό μέσα, ως εγγύηση. Μάλιστα για να ολοκληρώσει το ευφάνταστο τέχνασμα, φέρεται να άνοιξε μπροστά στον τραγουδιστή το χρηματοκιβώτιο για να προσθέσει μία ακόμη δεσμίδα!

Λίγες ημέρες αργότερα ο Λευτέρης Πανταζής δέχθηκε και δεύτερο τηλεφώνημα από τον επιχειρηματία με τις φιλανθρωπικές ευαισθησίες. Αυτή τη φορά τον ενημέρωνε για μία ευκαιριακή χρηματιστηριακή επένδυση με υψηλότατη απόδοση.

«Ακόμα και αν δεν βγει», του είπε, «και τα χάσουμε, άνοιξε το κουτί με τις 60.000 ευρώ που σου ‘δωσα και πάρ’ τα».

Με το χρηματοκιβώτιο ως διασφάλιση για τα χρήματα που θα έβαζε για την επένδυση, ο τραγουδιστής δέχθηκε την πρόταση, οι ημέρες όμως περνούσαν και ο «σύμβουλος επενδύσεων» παρέμενε άφαντος.

Με τη βοήθεια ειδικού άνοιξε τελικά το χρηματοκιβώτιο που του είχε δοθεί, για να διαπιστώσει ότι αντί χρημάτων περιείχε αποκόμματα εφημερίδων σε δεσμίδες, κομμένα σε σχήμα και μέγεθος χαρτονομισμάτων.

Στην Αστυνομία ο Λευτέρης Πανταζής δήλωσε ότι γνωρίζει και άλλη αντίστοιχη περίπτωση απάτης, με θύμα μία ευκατάστατη γυναίκα μεγάλης ηλικίας που είχε δώσει 75.000 ευρώ.

Τα ίχνη του απατεώνα εντοπίστηκαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής.

Από την έρευνα που έγινε στην οικία του, μετά τη σύλληψή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 108.700 ευρώ, δύο χρηματοκιβώτια, ένας χαρτοφύλακας και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων (φωτ. κάτω/ πηγή ΕΛ.ΑΣ.).

Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο συλληφθείς είχε απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν, κατηγορούμενος για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, απάτες, πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία, απόδραση κρατουμένου, μέχρι και απόπειρα βιασμού.

Αγνωστο πώς, είχε καταφέρει να διάγει πολυτελή βίο, κυκλοφορώντας με ακριβά αυτοκίνητα και ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ για τη διασκέδασή του, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στα μπουζούκια.

Ο 61 ετών απατεώνας με την κενυάτισσα σύντροφό του οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...