270
| IntimeNews

Μαφία των Φυλακών: Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 17:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/04/2019 18:17

Μαφία των Φυλακών: Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 17:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/04/2019 18:17

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη μετά την κατάθεσή του στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την μαφία των φυλακών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Λυκουρέζος είχε καταθέσει στην Αντιτρομοκρατική και ενώπιον του ανακριτή. Μετά τα όσα κατέθεσε, υπήρξαν στοιχεία που οδήγησαν τον εισαγγελικό λειτουργό να αποφασίσει τη σύλληψή του.

O 85χρονος ποινικολόγος μαζί με έναν ακόμη δικηγόρο, ήταν συνήγοροι υπεράσπισης του επίσης προφυλακισθέντος για την ίδια υπόθεση, δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Ο κ. Λυκουρέζος και ο συνεργάτης του φέρεται να είχαν ζητήσει από τους συνηγόρους του Αριστείδη Φλώρου -έγκλειστου επιχειρηματία για την υπόθεση Energa- δύο εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου, με κατηγορούμενο τον Αριστείδη Φλώρο.

Τη συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης με την καταγγελλόμενη εμπλοκή του κ. Λυκουρέζου, είχε φέρει στο φως ο δικηγόρος Ηλίας Αναγνωστόπουλος (συνήγορος του κ. Φλώρου) κατά τη διάρκεια της προανάκρισης για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Πριν από μερικές ημέρες είχαν συλληφθεί και ακόμα δύο δικηγόροι για εμπλοκή στη υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού (δείτε αναλυτικά εδώ).

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος βρισκόταν έως τις 3.30 μετά το μεσημέρι σε προσωπικό του ραντεβού στο ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος. Οταν βγήκε, στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Μάλιστα, παρά τις προσπάθειες των συνεργατών του – δικηγόρων, δεν τους επετράπη η επικοινωνία μαζί του.

Τέλος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στην kathimerini.gr, ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και κατά του γνωστού δικηγόρου Θεόδωρου Παναγόπουλου από τον ειδικό εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας Ευ. Νικόπουλο που χειρίζεται την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...