276
Στιγμιότυπο από τη μεταγωγή του Ρουπακιά στη ΓΑΔΑ μετά τη σύλληψή του | Intime/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συνελήφθη και ο Ρουπακιάς – Αφαντος παραμένει ο Παππάς

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 07:18
Στιγμιότυπο από τη μεταγωγή του Ρουπακιά στη ΓΑΔΑ μετά τη σύλληψή του
|Intime/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συνελήφθη και ο Ρουπακιάς – Αφαντος παραμένει ο Παππάς

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 07:18

Αργά το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθη και ο Γιώργος Ρουπακιάς, καταδικασμένος σε ισόβια για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013.  Βρισκόταν εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια, μετά τη λήξη του 18μήνου της προφυλάκισης, σε περιορισμό.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας τον παρέλαβαν από το διαμέρισμά του και τον επιβίβασαν, από την πίσω πλευρά της πολυκατοικίας, σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο με το οποίο μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου θα κρατηθεί προσωρινά. Στη συνέχεια, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών μαζί με τους υπόλοιπους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Με τη σύλληψη του Ρουπακιά ολοκληρώθηκε η σύλληψη των καταδικασθέντων, εκτός από τον Χρήστο Παππά, που αρνείται να παραδοθεί, σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του, και αναζητείται από την αστυνομία, και τον Γιάννη Λαγό, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες λόγω της ιδιότητάς του ως ευρωβουλευτής.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ, ο Π. Σταυριανάκης, δικηγόρος του Παππά, είπε ότι ο πελάτης του περιμένει το Εφετείο, αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμφανιστεί. Επιβεβαίωσε ότι ο χρυσαυγίτης ήταν σε επιτήρηση από την αστυνομία, πριν από την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, αλλά κατάφερε να διαφύγει.

Στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος είπε ότι μίλησε με τον Παππά τελευταία φορά χθες Πέμπτη και μεταφέρει «αυτά που του είπε». «Η δική μου επικοινωνία μαζί του είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί να βρεθεί πού είναι», σημείωσε σχετικά ο δικηγόρος.

Σχετικά με τις προσθέσεις του εντολέα του, είπε πως «αυτήν τη στιγμή η πρόθεσή του είναι να μην εμφανιστεί». Ο Παππάς εξήγησε την απόφαση, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, λέγοντας: «Είναι σωστό να εκτίσω ολόκληρη την ποινή χωρίς να υπάρχει τελεσίδικη ποινή χωρίς την απόφαση του Εφετείου; Αν μετά από πέντε χρόνια φυλάκισης, μου πει κάποιος είσαι αθώος, τότε τι γίνεται;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...