615
Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Συνοδικό Μέγαρο | orthodoxianewsagency

Ο Τσιόδρας πήγε να πείσει αυτοπροσώπως τους ιεράρχες για το αυτονόητο

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 17:49
Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Συνοδικό Μέγαρο
|orthodoxianewsagency

Ο Τσιόδρας πήγε να πείσει αυτοπροσώπως τους ιεράρχες για το αυτονόητο

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 17:49

Την ώρα που ακόμα και χώρες όπως η Τουρκία έχουν ήδη ανακοινώσει την ακύρωση όλων των  μαζικών προσευχών στα τζαμιά λόγω κορονοϊού, στην Ελλάδα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (παρουσία όλων των μητροπολιτών της Αττικής) συνεδρίαζε επί ώρες  προκειμένου να λάβει την απόφαση για το αυτονόητο: το κλείσιμο των εκκλησιών για το κοινό και όπως ζήτησε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, τη λειτουργία τους μόνο για ατομική προσευχή.

Το παρών στη διευρυμένη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Συνοδικό Μέγαρο έδωσε και ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της ειδικής ad hoc επιτροπής για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας.

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης της ΔΙΣ προσήλθαν στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων της Συνόδου και οι μητροπολίτες της Αττικής για τη διευρυμένη σύσκεψη, για να υποβάλουν όλοι μαζί ερωτήσεις προς τον κ. Τσιόδρα.

«Εκθέσαμε την κατάσταση όπως είναι και όπως συμβαίνει στον κόσμο και τον κίνδυνο των συναθροίσεων για τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και περιμένουμε την απόφαση των ιεραρχών. Υπήρξε απόλυτη κατανόηση στα περισσότερα από αυτούς», δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την έξοδο του από την Αίθουσα της Ιεραρχίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διευρυμένης σύσκεψης.

Λίγο πριν την έναρξη της κρίσιμης ΔΙΣ, ο  κ. Τσιόδρας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Αρχιεπίσκοπος θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να τους ανακοινώσει την απόφαση της ΔΙΣ» , ενημέρωσε ο διευθυντής Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης.

Αναλυτικά όπως είπε:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο το μεσημέρι της Παρασκευής. Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο σήμερα το μεσημέρι.

»Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριημέρου, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο και πολλοί μητροπολίτες.

»Σε όλους επισήμανε ότι τη Δευτέρα (σήμερα) στις 4 το απόγευμα συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπως επίσης και τους ιεράρχες των όμορων Ιερών Μητροπόλεων.

»Οπως τόνισε, στη συνεδρίαση αυτή έχει κληθεί να παραστεί ο ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση του κινδύνου του κορονοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας.

Στη συνέχεια, θα γίνει σύσκεψη, θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων και ακολούθως τα μέλη της ΔΙΣ θα αποσυρθούν και θα αποφασίσουν. Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Αρχιεπίσκοπος θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να τους ανακοινώσει την απόφαση της ΔΙΣ.

Οτιδήποτε άλλο γράφεται ή λέγεται, ή δολίως ‘’κυκλοφορεί’’ σχετικά με το περιεχόμενο των επικοινωνιών του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις αυτά που αποδίδονται στον Αρχιεπίσκοπο υπερβαίνουν και τα όρια της πλέον νοσηρής φαντασίας».

Εξερχόμενος του Συνοδικού Μεγάρου ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ προτίμησε να μιλήσει για τις άλλες θρησκείες και τους εκπροσώπους τους.

 «Θα πρέπει να κλείσουν πρώτα τα τζαμιά και οι άλλοι χώροι λατρείας που υπάρχουν και δεν έχει γίνει λόγος γι αυτούς! Δεν υπάρχει μόνο Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα, υπάρχουν και αυτοί!», δήλωσε απαντώντας στο ερώτημα αν πρέπει να κλείσουν οι εκκλησίες λόγω κορονοϊού.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος που αναρωτήθηκε:  «γιατί να κλείσει μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία αφού υπάρχουν πολλά δόγματα στην Ελλάδα».

Στα αξιοσημείωτα, ότι κατά τα άλλα στη συνεδρίαση ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης – προστασίας από τον κορονοϊό (αντισηπτικά κτλ), ενώ ο ιεράρχες θερμομετρήθηκαν (!) πριν από την είσοδό τους στο Συνοδικό Μέγαρο.

Θερμομέτρηση και για τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...