358
Εκ του σύνεγγυς η σημερινή συνεργασία του Πρωθυπουργού με τους υπουργούς του | ΙΝΤΙΜΕnews

Συνεδριάζει διά ζώσης στις 11.00 το υπουργικό συμβούλιο – η ατζέντα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2022, 08:49
Εκ του σύνεγγυς η σημερινή συνεργασία του Πρωθυπουργού με τους υπουργούς του
|ΙΝΤΙΜΕnews

Συνεδριάζει διά ζώσης στις 11.00 το υπουργικό συμβούλιο – η ατζέντα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2022, 08:49

Τα τελευταία μέτρα προς την έξοδο της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας και μία σειρά ακόμη από νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, και τα νομοσχέδια για την Εθνοφυλακή και τη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό – της πρώτης διά ζώσης από τον Φεβρουάριο του 2020.

Το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής θα είναι το πρώτο που θα γίνει με φυσική παρουσία υπουργών και αναπληρωτών υπουργών (και όχι μέσω Zoom), καθώς η ύφεση της πανδημίας επιτρέπει πια  την αποκατάσταση όλων των λειτουργιών της κυβέρνησης εκ του σύνεγγυς.

Αναλυτικά τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι:

Ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για: α) Τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, β) τη 14η έκθεση αξιολόγησης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας και την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία τον Αύγουστο 2022.

-Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, παρουσία του προέδρου της κεντρικής επιτροπής κωδικοποίησης Γεώργιου Σταυρόπουλου, για την ετήσια έκθεση της Επιτροπής.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον αναπληρωτή υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες: α) Εταιρική διακυβέρνηση των ανωνύμων εταιρειών του δημοσίου, β) κεντρικό μητρώο πιστώσεων, γ) ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για τη φορολόγηση αμυντικών δαπανών, δ) ζητήματα ενιαίου μισθολογίου.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την εξυγίανση και αξιοποίηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

-Παρουσίαση από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: (α) οργάνωση και λειτουργία εθνικής μονάδας πληροφοριών και αδειοδότησης ταξιδιού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ETIAS), (β) θέσπιση νέας κατηγορίας εθνικής θεώρησης εισόδου εξάμηνης διάρκειας σε πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο του νομοσχεδίου για τη μέριμνα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και την οργάνωση της Εθνοφυλακής.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και την ιατρική εκπαίδευση.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα ερανιστικού νομοσχεδίου υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας Κυριάκο Πιερρακάκη του νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News