272
Πανσέληνος στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο | Intimenews/ΛΕΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συναυλίες κάτω από την πανσέληνο του Δεκαπενταύγουστου

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2019, 12:25
Πανσέληνος στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο
|Intimenews/ΛΕΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συναυλίες κάτω από την πανσέληνο του Δεκαπενταύγουστου

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2019, 12:25

Για όσους μένουν τον Δεκαπενταύγουστο στις μεγάλες πόλεις ή και για όσους είναι περαστικοί από αυτές ποτέ δεν λείπουν οι επιλογές για ψυχαγωγία, ακόμη και από αυτές τις ημέρες της ραστώνης.

Πόσο μάλλον που φέτος η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου συνδυάζεται και με την πανσέληνο, ίσως την ωραιότερη του χρόνου.

Το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει ότι 106 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα θα μείνουν ανοιχτοί σήμερα το βράδυ και θα υποδεχθούν το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Οι περισσότερες εκδηλώσεις για την πανσέληνο ξεκινούν γύρω στις 9 μ.μ. και διαρκούν περίπου έως τα μεσάνυχτα. Μεταξύ άλλων, όπως τις καταγράφει η «Καθημερινή»:

Στην Αθήνα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο αφιερώνει τη βραδιά στα πραγματικά και στα νοερά ταξίδια του ανθρώπου στη Γη και στη Σελήνη. Θα οδηγήσει τους επισκέπτες σε επιλεγμένα εκθέματα των μονίμων και των περιοδικών εκθέσεων (8.30 – 10 μ.μ.) και θα παρουσιάσει θραύσματα από την αποστολή του «Απόλλων 11» στη Σελήνη.

Αμέσως μετά, στο αίθριο του μουσείου, ο Γιώργης Χριστοδούλου κάνει «Καντάδα στο φεγγάρι».

Ανοιχτός θα είναι και ο αύλειος χώρος στο Μουσείο Ακρόπολης για μια μουσική βραδιά με νέους τραγουδιστές που ερμηνεύουν τραγούδια για το φεγγάρι.

Η είσοδος στις συλλογές του μουσείου είναι ελεύθερη από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα.

Στη Θεσσαλονίκη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα εμφανιστεί το γυναικείο νεανικό συγκρότημα Γης Μαδιάμ. Οι υπαίθριες εκθέσεις θα είναι ανοιχτές έως τις 11 μ.μ.

Παράλληλα, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού θα γίνει στο αίθριο συναυλία με τον Γιώργο Καραβελάκη (κιθάρα – τραγούδι), τη Νέλλη Αμαραντίδου (τραγούδι) και τον Γιώργο Τζιαφέττα (πιάνο). Το μουσείο είναι επισκέψιμο από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Στη Δωδώνη, στον αρχαιολογικό χώρο, θα γίνει συναυλία με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ο χώρος ανοίγει στις 8 μ.μ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...