191
Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός σε παλαιότερη συνεδρίαση στη Βουλή | Nikos Libertas / SOOC

Συνάντηση Τσίπρα – Τσακαλώτου, στο τραπέζι οι 120 δόσεις

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2019, 10:47
Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός σε παλαιότερη συνεδρίαση στη Βουλή
|Nikos Libertas / SOOC

Συνάντηση Τσίπρα – Τσακαλώτου, στο τραπέζι οι 120 δόσεις

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2019, 10:47

Η ρύθμιση για τις 120 δόσεις για τα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ταμεία αναμένεται να οριστικοποιηθεί στη συνάντηση που έχουν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Επιπλέον, στο τραπέζι θα τεθούν και οι προεκλογικές παροχές.

Η συνάντηση, αλλά και το περιεχόμενό της, είχε προαναγγελθεί από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Χθες Παρασκευή από τα Γρεβενά επισήμανε ότι «πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε όσους από τους πολίτες έχουν ανάγκη τη ρύθμιση και έχουν την διάθεση να πληρώσουν τις οφειλές τους και όχι να ικανοποιήσουμε πολίτες που δεν έχουν ανάγκη μια τέτοιας ρύθμισης για τις εκκρεμότητές τους».

Ο υπουργός είχε δηλώσει ακόμη ότι θα συζητούσε με τον Πρωθυπουργό τον τρόπο διάθεσης του πλεονάσματος του 2019-2020. Εμμέσως είχε αναφερθεί σε μέτρα μόνιμου χαρακτήρα και όχι σε έκτακτα μερίσματα.

Μεταξύ άλλων, έχουν προταθεί στο πλαίσιο ενός πακέτου παροχών, η διατήρηση του αφορολογήτου στα σημερινά επίπεδα, μείωση του ΕΝΦΙΑ και ανακατατάξεις στις κλίμακες του ΦΠΑ. Υπό αίρεση είναι η επαναφορά της 13ης σύνταξης.

Εν τω μεταξύ από τη Δευτέρα θα βρίσκονται στην Αθήνα εκπρόσωποι των Θεσμών για συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες ενόψει την τρίτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης. Η έκθεση των Θεσμών αναμένεται στις αρχές Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...