Η συνάντηση του κ. Θεοδωράκη με τον Πρωθυπουργό θα γίνει τη Δευτέρα στο Μαξίμου | ΙΝΤΙΜΕnews
Επικαιρότητα

Συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Μετά την επαναφορά της σχετικής πρότασης νόμου από τον επικεφαλής του Ποταμιού, ο Πρωθυπουργός τον κάλεσε στο Μαξίμου αφού πρώτα ενημέρωσε και τον Πρόεδρο της Βουλής
Protagon Team

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό με αντικείμενο την πρότασή του για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, θα έχει τη Δευτέρα στο Μαξίμου ο Σταύρος Θεοδωράκης κατόπιν πρόσκλησης του Αλέξη Τσίπρα.

Προηγήθηκε επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, σχετικά με την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το Ποτάμι για την ανάγκη σύστασης του Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Θεοδωράκης ζητούσε την άμεση σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ώστε «η Ελλάδα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεγάλες εξωτερικές προκλήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση και συναίνεση».

Στο πλαίσιο αυτό ζητούσε από τον κ. Βούτση τη συζήτηση και ψήφιση της σχετικής πρότασης νόμου που είχε καταθέσει το Ποτάμι από τον Δεκέμβριο του 2016.

«Θα πρέπει όλοι να κάνουμε μια προσπάθεια να διαχωρίσουμε τα μείζονα εξωτερικά θέματα από τις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις», σημείωσε αναφορικά με την πρωτοβουλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Αφού ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της πρότασης νόμου από τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Θεοδωράκη κατά την οποία συμφώνησαν να συναντηθούν τη Δευτέρα προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά η πρότασή του.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής Θεοδωράκη προς τον Πρόεδρο της Βουλής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής,

Τον Δεκέμβριο του 2016 το Ποτάμι κατέθεσε πρόταση νόμου για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, πρωτοβουλία την οποία υποδέχθηκαν θετικά οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις.

Η σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας είναι αναγκαία, προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεγάλες εξωτερικές προκλήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση και συναίνεση.

Το προτεινόμενο Συμβούλιο θα συσταθεί όπως τα αντίστοιχα σύγχρονων χωρών- θα συγκαλείται από τον Πρωθυπουργό και θα μετέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί, οι πρώην Πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. και κατά περίπτωση αξιωματούχοι της κυβέρνησης και επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα, καθίσταται επιβεβλημένη η συζήτηση της πρότασης νόμου στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και η ψήφισή της από την εθνική αντιπροσωπεία.

Σας καλώ να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προγραμματιστεί άμεσα η συζήτηση της πρότασης νόμου.

Τα συμφέροντα και η ασφάλεια της χώρας το επιβάλλουν».