191
Ο Πρωθυπουργός με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη | Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κασουλίδη: Να ανακληθούν όλες οι παράνομες τουρκικές ενέργειες

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 19:57
Ο Πρωθυπουργός με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη
|Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κασουλίδη: Να ανακληθούν όλες οι παράνομες τουρκικές ενέργειες

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 19:57

Με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα, συναντήθηκε την Τετάρτη στο μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του, διαβεβαίωσε τον κ. Κασουλίδη ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της Κύπρου για την ανάκληση όλων των παράνομων τουρκικών ενεργειών και την ακύρωση της τουρκικής απόπειρας επιβολής νέων τετελεσμένων, πρωτίστως στα Βαρώσια.

Επίσης ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι κοινός στόχος Ελλάδας και Κύπρου παραμένει η εξεύρεση συνολικής, συμφωνημένης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό, στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας για τρίτη φορά, μετά δύο προηγούμενες, μακροχρόνιες και -σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη- κατά καθολική αναγνώριση, επιτυχημένες θητείες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι κύριοι Μητσοτάκης και Κασουλίδης αντάλλαξαν επίσης απόψεις για ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και για τις περιφερειακές εξελίξεις, με αιχμή την επιθετική ρητορική της Τουρκίας.

Συζητήθηκαν ακόμη οι τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες με έμφαση στη συνεργασία με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, καθώς και στο σχήμα 3+1 μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...