218
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεξιά, κατά τη συνάντησή του με τον Χουάν Γκουαϊντό | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Γκουαϊντό στο Νταβός

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2020, 13:26
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεξιά, κατά τη συνάντησή του με τον Χουάν Γκουαϊντό
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Γκουαϊντό στο Νταβός

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2020, 13:26

Την πλήρη υποστήριξή του στον ίδιο και στον λαό της Βενεζουέλας εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε στο Νταβός με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της χώρας, Χουάν Γκουαϊντό, αναγνωρισμένο ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας από περίπου 50 χώρες.

«Το να σας υποστηρίξουμε, ήταν η πρώτη απόφαση που λάβαμε στον τομέα της εξωτερικής μας πολιτική», είπε ο Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι «παρακολουθούμε την τραγωδία που εκτυλίσσεται και θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης είναι να μπορεί η Βενεζουέλα να εκφράζει δημοκρατικά τη βούλησή της.

» Γι’ αυτό και εκδηλώσαμε σαφώς την αντίθεσή μας σε ό,τι συμβαίνει από το καθεστώς που είναι σήμερα στα πράγματα, συνταχθήκαμε δηλαδή με τις άλλες χώρες και εκφράσαμε την υποστήριξή μας στον λαό της Βενεζουέλας. Είναι μια πραγματική τραγωδία αυτό που συμβαίνει».

Ακόμη, επισήμανε ότι ο λαός της Βενεζουέλας «μπορεί να βασίζεται στην υποστήριξή μας. Η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία και πιστεύουμε ότι η θεμελιώδης αρχή πως οι λαοί πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν για το μέλλον τους βρίσκεται στον πυρήνα των αξιών που πάντα θα στηρίζουμε».

Από την πλευρά του ο Χουάν Γκουαϊντό επισήμανε ότι «πρέπει και θέλουμε να σταματήσουμε αυτή την κρίση. Εχουμε 5.000 πρόσφυγες αυτή τη στιγμή. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τραγωδία, ο λαός μας υποφέρει».